Hvorfor skal Bonderøven til Nepal?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange kan ikke forstå, at vi skal betale licens, når der er så stort et programudvalg. DRs omkostninger er derfor et emne, der er aktuelt og i øvrigt forsvares ivrigt fra DRs side. DR har åbenbart svært ved at finde besparelser eller at begrænse omkostningerne. Men her er så nogle emner:

Hvorfor skal Bonderøven sendes fra Nepal? Der er nok ikke mange danske husejere, der kan lære noget af befolkningen der. Og hvorfor skal Anders og Anne lave udsendelser helt ovre fra Montana og Michigan, når der findes så mange interessante og kvalitative udsendelser på flere udenlandske kanaler om forskellige lande og befolkninger? Udsendelser, som kan ses uden licensomkostninger.

Det kunne være interessant at høre, hvad omkostningerne er til de nævnte DR-udsendelser med alt, hvad det indeholder af lønomkostninger til forarbejde, hovedpersonerne, kameramænd m.fl. foruden udgifter til rejse, ophold osv. I øvrigt kunne man frygte, at hovedpersonerne i disse udsendelser nu skal finde flere steder i henholdsvis Asien og Amerika for kommende programmer. Når det nu er licensbetalt TV, vi får fra DR, burde man generelt være mere kritisk og løbende revidere behovet og se det i sammenligning med seernes muligheder.

Jeg tror, at diskussionen om rejseomkostningerne for Johannes Langkildes hest forstummer, hvis DRs udgifter til f.eks. disse måske lidt overflødige udsendelser blev offentliggjort. Skal DR spare, burde man være mere kritiske med valg af programmer.