Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hvordan stopper vi unges syge alkoholkultur i Indre By?

Redningsmandskab arbejder tidligt nytårsmorgen på Gothersgade og Borgergade i København. Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I nytåret skete et tragisk dødsfald: En 19-årig mand døde efter et knivoverfald som konsekvens af en fuldstændig amokløben druk- og nattelivskultur. Den 19-årige mand var i byen for at feste i kvarteret omkring Gothersgade, som er berygtet for et natteliv helt ude af kontrol.

Beboerne fortæller, hvordan mængder af helt unge mennesker tumler døddrukne rundt - blokerer gaderne, skriger, skændes, slås, brækker sig, pisser - og skaber en truende stemning. Indimellem observerer beboerne et par patruljerende politimænd, der ikke griber ind på trods af, at al adfærden er ulovlig ifølge ordensbekendtgørelsen. Men hvad kan to betjente gøre, når gaden er proppet med horder af alkohol- og stofpåvirkede unge mennesker? Beboerne er bekymret for deres egen sikkerhed. Og for de unge menneskers. Med god grund, viste det sig.

Nu er en ung mand død. Samme nat blev yderligere fire unge mænd knivsåret i nattelivet. Og igen for 14 dage siden blev en 20-årig mand knivstukket en tidlig lørdag morgen. Denne gang på Strøget ved Rådhuspladsen – et andet område i København præget af et råt natteliv.

Den unge mands død nytårsnat var et helt unødvendigt dødsfald i København. En by, vi gerne vil sælge til turisterne med H.C. Andersens lille havfrue på Langelinie, som international grøn cykelby og som byen, hvor de nybagte mødre lader babyerne ligge i barnevognen ude på fortovet, mens de selv er inde på cafeen. En by, vi om natten overlader til sanseløse unge og en skånselsløs nattelivsindustri, der falbyder alkohol, smøger, stoffer og shots til en kr. stykket.

Hvordan er vi nået hertil? Hvem gavner den syge alkoholkultur? Hvordan stopper vi det? NU!

Københavns Beboernetværk bestående af Nørre Kvarters Beboerforening, Stræderne og Strøgets Beboerforening, Grønnegade Kvarterets Beboerforening, Bryggen for Alle (Islands Brygge), Bo- Bedre-Bedst (Metropolzonen) , støjalarmkøbenhavn (Østerbro) samt repræsentanter fra Indre Bys og Nørrebros Lokaludvalg