Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hvad Paven ikke forstår om Rusland og Putin

Når Djævlen hamrer på døren, så hjælper det ikke blot at vende den anden kind til, skriver John Jørgensen efter pave Frans' undtalelser om Nato og Rusland. Arkivfoto: Stefano Spaziani / AP / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paven og Putin

Når Paven beskylder NATO for at gø foran Ruslands dør, skal han huske, at samme dør er døren fra vores nabo Rusland til NATO. Når vores nabo i øst, ikke alene vedvarende kommer med angrebstrusler, men også forsyner en oprørsbevægelse med våben, der har nedskudt et civilt fly, støtter en diktator, der kaprer et civilt fly fra et NATO-land og ulovligt annekterer områder i nabolande, så må vores vagthund naturligvis gø.

For at blive i en metafor paven forstår, så er det døren mellem Paradis og Helvede, og når Djævlen hamrer på døren, så hjælper det ikke blot at vende den anden kind til.

John Jørgensen, Gilleleje

Robottekstning i DR?

Foranlediget af den megen mediedækning af Herlufsholm Kostskole streamede jeg »Deadline« fra 6. maj, hvor skolens rektor blev interviewet.

Uheldigvis kom jeg til at følge nogle af underteksterne, og en værre gang volapyk har jeg sjældent set. »Elev« blev til »Lviv«, pludselig dukkede ord som »Libyen« og »sunnierne« op uden sammenhæng, »kostskolen Herlufsholm« blev til »Herlufsholm if«, mange sætninger forvrængede udsagnet og/eller var usammenhængende. Jeg kunne blive ved.

Har Danmarks Radio udliciteret tekstning af streaming-programmer på dansk til en talegengivende robot i Bangladesh?

Birgitte Rosbach, København

Tak til Bertel Haarder

Velgørende at læse et indlæg fra en erfaren og voksen dansk politiker. Der bliver færre og færre af den slags.

Mogens Kock Hansen, Genève, Schweiz

Fødselsdagstæsk

Meld disse unge tæskende mennesker til politiet. Unge mennesker indbefattes også af diverse love om mishandling, så derfor, i stedet for at tale med en arrogant, selvcentreret, doven rektor, skal man bare gå direkte til politiet og indgive en anmeldelse. Det gjorde jeg, da min yngste søn blev trakasseret. Det gav pote og mobningen ophørte straks.

Grethe Neumann Andersen, Hjørring

Statsministerens fremmedlegionærer

Partihop er en disciplin, som godt kan betale sig i Danmark. Nu senest demonstreret af partihopperen par excellence, Mattias Tesfaye – fra Danmarks Kommunistiske Parti – marxist/ leninisterne via Enhedslisten og SF op på den allerhøjeste taburet i selveste Justitsministeriet.

I regeringen er han i øvrigt i godt selskab med andre prominente partihoppere og »fremmedlegionærer« – Pernille Rosenkrantz-Theil (EL), Astrid Krag (SF) og Jesper Petersen (SF).

Mette Frederiksen lader også til at have et godt øje til Ida Auken (SF og R), men da Auken blot har kaldt sig socialdemokrat i godt et år, må hun nok vente lidt på at blive minister. Mette Frederiksen skal jo også passe på, så hun ikke støder de mange rigtige socialdemokrater, som også har ministerambitioner.

Mette Frederiksens forkærlighed for ministerkandidater, som har fået deres politiske grundskoling længst ud på venstrefløjen i socialistisk/revolutionære miljøer er bemærkelsesværdig og siger ikke så lidt om, hvor hun dybest set har sine politiske sympatier. Men på overfladen er hun pragmatisk og som kamæleonen god til at skifte farve fra rød til grøn etc. alt efter situationen.

Nils Sjoegren, Rungsted Kyst

Olie-, gas- og elpriser

De enormt forhøjede priser på benzin, diesel, gas og el øger statens indtægter ganske betydeligt. En meget beskeden del af ekstraindtægten vil politikerne så give borgerne tilbage i form af en latterlig symbolsk varmecheck. Det ville have været rigtigt at sløjfe statsafgift og moms på den del af priserne, som overstiger priserne 23. februar 2022.

Men den nuværende regering samler formodentlig penge ind til næste valg, så man kan blive genvalgt på en ny form for »julegave« i lighed med den Arne-pension, man blev valgt på.

Christian Kjellerup Hansen, Frederiksværk