Hvad menes der med sexchikane?

»Selvfølgelig har jeg fuld forståelse for de problemer, der kan opstå i en ansættelsessituation, hvor en overordnet udnytter sin position.« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidder lige nu og ser i nyhederne på svensk TV om, hvor mange kvindelige skuespillere der har været udsat for seksuelle tilnærmelser og det, der er værre, fra deres mandlige kollegaer. Det er rystende, men jeg tænker alligevel: Hvad klassificeres egentlig som seksuelle overgreb?

Vi bliver meget lidt informeret om, hvad det egentlig drejer sig om. Er det grove, ulækre meddelelser på mails, eller drejer det sig om håndgribeligheder? Det ville være rart at få dette konkretiseret. Måske er det allerede blevet beskrevet indgående på Facebook, men da jeg ikke deltager i det cirkus – har prøvet det en enkelt gang, og det var en aldeles ubehagelig oplevelse – ville jeg gerne høre nærmere om, hvad der egentlig opfattes som seksuel chikane.

I de kredse, jeg bevæger mig, kan vi sagtens grine ad et klap bagi uden at opfatte det som sexchikane, man kan jo bare give igen med samme mønt. Men selvfølgelig har jeg fuld forståelse for de problemer, der kan opstå i en ansættelsessituation, hvor en overordnet udnytter sin position til at forgribe sig på yngre kvindelige medarbejdere. Det er decideret klamt og bør være klart strafbart og medføre fyring.

Vi må håbe, at politiet for fremtiden forstår at tage overfaldne kvinder mere alvorligt. Den der med, at hun nok selv har været ude om det, bør et voksent veluddannet medlem af den mandlige race længere ud på landet med, hvis ikke de skal tabe enhver agtelse og værdighed som udøvende myndighed.