Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hvad er din idé, Løkke?

»Sidst og først skal du have et politisk projekt, med en politisk idé så blændende, at frivillige, sponsorer og ansatte kan se det glorværdige i projektet.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Kære Lars Løkke Rasmussen. Nu har du som eks-statsminister og løsgænger ingen spindoktor eller penge i parti organisationen, så derfor deler jeg mine erfaringer med dig kvit og frit.

Et nyt parti skal bruge 20.000 vælgererklæringer og helst 40.000 stk., fordi de fleste går tabt på vejen. En vælger skal nemlig med nemid taste en støtteerklæring og en uge efter godkende sin erklæring igen med nemid. Mellem de to indtastninger falder halvdelen fra.

Så har du brug for frivillige og helst mange, gerne 50 til 100 stykker. En samtale med en vælger om forløbet inkl. instruktion tager let en times tid.

Et årsværk er cirka 1940 timer, og du skal have minimum to-tre ansatte, der på minimumsløn gider at bruge et år på dit projekt og holde et partikontor i gang.

Du skal bruge minimum to millioner på partikontor, administration, trøjer med logo og materiale til frivillige, der skal motiveres til at stå i kulden på Højbro Plads, når det er æskekoldt, og du står og kigger over på Christiansborg og savner – virkelig SAVNER – din gamle sekretær i Venstres sekretariat.

Sidst og først skal du have et politisk projekt, med en politisk idé så blændende, at frivillige, sponsorer og ansatte kan se det glorværdige i projektet.

Jeg ved det, for som kristendemokrat har jeg sammen med et helt parti ved siden præsteret dette projekt med at få opstilling gennem trædemøllen.

Grunden til, at vi kristendemokrater kunne gøre det på rekordtid, er, at KD er et »vi-parti« med 50-100 frivillige og med godt kammeratskab og en medarbejdende aktiv formand. Vi brugte vores fritid på et projekt, fordi »vi« troede på det fra starten, fordi »vi« som partikammerater havde en fælles plan, politik og platform. Jeg er næsten blind og nogle af vennerne er optaget af hverdag og job, vores formand bruger døgnets vågne timer på rejser og at skrive blogindlæg og holde taler. Grunden til, at »vi« gør det, er, at der er en idé.

Hvilken »idé« har du, Lars Løkke, der kan sætte fut i et nyt parti? Brian Fyhn, kristendemokrat, Valby