Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Husk træerne i København

Foto: Liselotte Sabroe

Nu, når metrostationen ved Nørrebro Station er ved at være færdig, er det vigtigt at råbe op: »Husk træerne!«

Ser man på planen, skal et par træer plantes i bunden af metropladsen længst væk fra Nørrebrogade – Frederikssundsvej. Så er det bare at håbe på, at det virkelig bliver gjort. Der er jo ikke for mange træer langs begyndelsen af Frederikssundsvej. Man skal helt op til Rema ved Hulgårdsvej, før man ser nogle. Men busserne suser jo også forbi med bare et enkelt ophold.

Det ville samtidig være på sin plads at bevare byggepladsen ved Føtex over for metrostationen åben – med træer – og ligeledes pladsen på hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej, der nu ligger åben igen efter et forsøg med telt-restaurant-café.

Her er det meget vigtigt at være vågen. Jeg har hørt, at man har tænkt at bygge et kampsportscenter på pladsen, hvilket ville indebære fældning af de få træer, som står der. Hvad vi i disse miljøtider har brug for, er åbne pladser med træer - ikke store nye kolosser. Det er vigtigt at kunne trække vejret. Et par bænke kunne også bruges, for at sidde ned og betragte livet. Der er alt for få træer herude.

Se på arbejdet ved Assistens Kirkegård, hvor de i forvejen har en park, hvor smukt det bliver lavet med flere nyplantede træer som en overgang ind til kirkegården. Men det er jo i den finere del af byen.

Lige ankommet fra Indien er det lidt foruroligende at opleve, at der er mange flere træer i de indiske storbyers gademiljø end her. København skulle helst være et miljø-foregangsbillede.

Ved samme tilfælde vil jeg foreslå, at politiet opretter en kaffestue under Nørrebro. Da de alligevel dagligt er nødt til at komme forbi for at rydde pladsen for ulovlig gadehandel, ville det være meget enkelt og effektivt, hvis de indtog deres frokost og kaffe der permanent, det skulle løse problemet på en enkelt måde. Arne Pjedsted Salomonsen, København NV