Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Husk din håndværker

Håndværkerne er klar på flere opgaver i Indre By, fordi byens nye erhvervsparkeringspladser har gjort det nemmere for dem at nå ind til kunderne, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard og Christoffer Susé. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen

Måske bliver det ikke i år, at du får dyppet tæerne under sydens sol, spist is på et torv i Toscana eller slukket tørsten på en fortovscafe i Paris.

Men måske har du et badeværelse, som trænger til en hånd, noget strøm, der skal fikses eller gulve, der skal slibes glatte og pæne?

For nu, hvor coronapandemien har stukket en kæp i hjulet på mange ferieplaner, kan din ferieopsparing gøre en forskel lige her i København.

Og håndværkerne er faktisk klar på flere opgaver i Indre By, viser en ny rundspørge blandt Håndværkerforeningens erhvervsaktive medlemmer.

Det er de, fordi byens nye erhvervsparkeringspladser har gjort det nemmere for dem at nå ind til kunderne.

Næsten halvdelen af håndværkerne siger i rundspørgen, at de fremover vil sige ja til opgaver, som de før ville sige nej til.

Og hver fjerde fortæller, at pladserne allerede har betydet, at de har sagt ja til opgaver, de før ville have sagt nej til.

Det er bare dejligt. Byens håndværkere skal nu ikke længere bruge oceaner af tid på at finde en parkeringsplads. For Venstre i København skubbede på for p-pladserne, og Venstre har sikret penge til, at endnu flere p-pladser er på vej.

Husk din håndværker her i ferien, så er den ikke helt spildt - hverken for dig eller for København.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester, København (V), og Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København