Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hjertelig tak til alle ulveelskerne for at jage ulven ud af Danmark

Resultatet af al den larm, som ulveelskerne har skabt i ulvens revir, betyder, at ulven er udvandret til Tyskland og aldrig kommer igen, skriver Uffe Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

Ulvecirkus

Hermed en hjertelig tak til alle krammerne (ulveelskerne) i hele Danmark for det fremragende arbejde I har gjort for at jage ulven ud af Danmark.

Enhver ved, at ulven gerne vil have fred og ro ved sin ulvegrav og at den også er meget opmærksom på ikke at drage opmærksomheden til sig der, ved f.eks. ikke at æde alle smådyr og slå større dyr ned i nærheden (SABANEEV 1876). Så den vil altså gerne have ro ved hjemmet.

Det har den ikke fået, da krammerne i hobetal har valfartet til Strøsø for at få et glimt af guden, der ifølge oraklet Maria fra Danmarks Naturfredningsforening er nedsteget fra det høje for at bidrage til biodiversiteten.

Resultatet af al den krammerlarm er, at ulven er udvandret til Tyskland og aldrig kommer igen. Nej, ulven er genudvandret af egen fri vilje. Lad dette være en lære til alle krammere - men rigtig mange tak for hjælpen..

Uffe Nielsen, dyrlæge, medlem af bestyrelsen for Foreningen Ulvefrit Danmark, Vildbjerg

Folkeskolen

Med interesse har jeg læst både Stine Bosses (SB) og Morten Messerschmidts (MM) indlæg i Berlingske 2. marts om folkeskolen, og jeg må erkende, at jeg finder mest fornuft i MMs beskrivelse af den ideelle folkeskole. SB forudsætter (fornemmes det), at der findes ideelle tilstande i virkelighedens folkeskole, at alle lærerne er i besiddelse af en naturlig myndighed og at de dermed kan sætte sig i respekt, samt at alle skolebørn er velopdragne, lærevillige, fornuftige, empatiske og hensynsfulde.

Men sådan er alle børn ikke, tværtimod i mange tilfælde. Børn er hurtige til at opdage en mental skrøbelig lærer, én som måske endda lefler for at få elevernes accept. Når børn føler, at de kan få magten, så tager de magten, og skaber derved utryghed i skolen.

Folkeskolen kan kun være en god skole, hvis den giver børnene trygge rammer ved faste regler, orden og regelmæssighed. Folkeskolen må efter min mening gerne være autoritær (ikke ekstrem). Den autoritære skoleform styrker lærerne og gør børnene trygge, en forudsætning for et godt indlæringsmiljø.

Sven Pauner, Birkerød

Rød mand stå, grøn mand gå

Flere danske politikere har fået den lyse idé, at vi skal kønsneutrale trafiklys. Det er vigtigt, siger kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Ja, hun er fra Alternativet). Andre politikere fra andre byer bakker op. Men hvor vigtigt, er vigtigt? Altså hvor på behovspyramiden befinder vi os? Og hvor mange mennesker er egentlig blevet krænket og holdt nede af »rød mand stå, grøn mand gå«?

Sidste gang, trafiksignaler skulle signalere godhed, valgte man at erstatte piktogrammer af »mænd« med piktogrammer af »kvinder« i kjole. Men det er ikke længere godt nok. For hvad med de mænd, der er kvinder, som er mænd, som ikke er nogle af delene, men samtidig er det hele?  Jeg aner det ikke. Jeg vil bare gerne have lov at gå, når der er grønt.

Christian Marcussen, Odense C

PostDanmark

Igen igen.

På to uger er to vigtige breve forsvundet. Først et vigtigt brev angående et handicap køre-skilt. Så et vigtigt brev med en prøve til Næstved Hospital.

Undskyld mig, men hvad sker her? Et ganske almindeligt brev er umuligt at få frem til den rigtige modtager. Lever vi i en bananrepublik, hvor man bare skalter og valter med alvorlige breve?

Portoen fejler intet. Jeg savner diligence.

Bente Hartvig, Roskilde

DF er fanget i sit eget spin

Kan man ikke sige, at Dansk Folkeparti er faldet for sin egen ideologi? Nemlig at få mest muligt igennem, ligegyldigt hvem de skal arbejde sammen med.

Jeg tror, at de fleste danskere ønsker et folketing, der kan fungere. Lige nu har DF været garant for et fuldstændig dysfunktionelt folketing. Med 21 pct. af stemmerne skulle man som vælger tro, at partiet var modent til at tage ansvar.

Så måske er det derfor, at partiets vælgere søger tilbage til deres rødder, det være sig Socialdemokratiet eller Venstre. Man må sande, at DF overhovedet ikke er modent til regeringsansvar, jævnfør Kristian Thulesen Dahls udtalelse: »Med 15 pct. kan der ikke blive tale om regeringsansvar.« Øh, så fortsæt linjen og I vil blive overhalet indenom af f.eks. Nye Borgerlige, der har endnu mere ekstreme ideer.

Jeg tænker, at der er nok af seriøse opgaver at tage fat på, hvis vi skal bevare vores alle sammens samfund.

Inge Nøhr, Holte