Hamas og løgnen

De journalister, som tager bladet fra munden og fortæller sandhederne, eksempelvis om, at Al-Shifa-hospitalet anvendes som Hamas’ hovedkvarter, eller fortæller om Hamas-drabene på demonstrerende arabere, som demonstrerede imod Hamas’ konfiskation af nødforsyninger, eller om de offentlige henrettelser af politiske modstandere, som fandt sted i sidste uge, tør ikke vende tilbage til Gaza.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Løgnen når den ganske by rundt, inden sandheden får slæbt sig hen til nærmeste gadehjørne, siger et gammelt ordsprog.

Forleden lød overskrifterne »Israel bombede fyldt markedsplads under en våbenhvile«. Løgn. »Der meldes om 16 dræbte og 200 sårede.« Givetvis sandt. Hamas lever højt på løgnen og »hele byen« er medierne, som æder de bloddryppende anti-israelske historier fra de »uafhængige« TV-stationer, i dette tilfælde Manara-TV, råt. Ingen stiller spørgsmål.

Men når Israel fremviser Hamas’ tunneler, stilles der spørgsmål. »Er det nu rigtigt?« eller »oplysningerne er ikke dokumenterede«. Ikke en eneste journalist bad om dokumentation for oplysningerne om det bombede marked, og sandheden er endnu ikke kommet hen til nærmeste hjørne.

Sandheden er nemlig, at markedet for det første var lukket, og for det andet, at ofrene var et resultat af store eksplosioner i et Hamas raket- og ammunitionslager bagved markedspladsen, og for det tredje, der var ingen våbenhvile i det område.

Dokumentationen herfor er en sammenstykning af åbne kilder med tilgængelige oplysninger, bare skruet rigtigt sammen. Men journalisterne enten tør ikke – eller vil ikke.

De journalister, som tager bladet fra munden og fortæller sandhederne, eksempelvis om, at Al-Shifa-hospitalet anvendes som Hamas’ hovedkvarter, eller fortæller om Hamas-drabene på demonstrerende arabere, som demonstrerede imod Hamas’ konfiskation af nødforsyninger, eller om de offentlige henrettelser af politiske modstandere, som fandt sted i sidste uge, tør ikke vende tilbage til Gaza, hvor alle andre journalister bare fortsætter med at lade sig dirigere af Hamas og løgnen.