Hæftestraf til Berlingske?

Forventningsglæden ved den daglige opsamling af morgen-Berlingeren ved brevsprækken er tilsat et spændingsmoment mere: Er avisen i dag – som lovet – læservenligt leveret i hæftet tilstand, eller leveres den i en utæmmelig løsbladsudgave?

Ved Berlingskes overgang til tabloidformat stilledes læserne i udsigt, at avisen fremtidigt ville fremkomme hæftet med metalklammer, hvilket gør læseoplevelsen mere positiv end kampen med løse avissider, især for læsere i sengen eller i fri luft.

Men her har Berlingskes avistrykkeri fejlet. Det er helt uforudsigeligt, hvilke dage eller hvilke sektioner, der lever op til tilsagnet om hæftede sider. Dette er tydeligvis ikke noget problem for en række andre aviser. Den eneste fordel, denne læser kan se ved løsbladeformatet, er, at det letter anvendelsen af avisen til indpakning af fisk, men det var vel ikke formålet med udgivelse af Berlingeren?

Hvis det er bevidst for at medgive læserne en spændingsoplevelse, tror jeg at de fleste af os har nok i den spænding, avisstoffet giver. Hvis det er teknisk uformåenhed, bør en passende hæftestraf komme på tale, hvis det ikke skal udarte til klammeri med jeres læsere. Vi venter spændt på svar.

SVAR: Vi bestræber os altid på at hæfte avisen, fordi vi ved, at det betyder meget for netop læseoplevelsen. For at kunne hæfte skal det samlede antal sider i Business-sektionen og B-sektionen imidlertid være det samme som i 1. sektion. Det kan desværre enkelte dage ikke lade sig gøre. Red.