Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Haarder siger, hvad vi hele tiden har ment

»I sidste ende vil det være til gavn for både læger og patienter, hvis hele Danmark blev samlet under et gennemtænkt og velfungerende it-system.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske bringer mandag 11. oktober en artikel med Bertel Haarder (V), der langt om længe erkender, hvad vi har ment i Dansk Folkeparti i årevis – nemlig, at man burde lukke Sundhedsplatformen.

Faktisk mente vi, at Sundhedsplatformen aldrig skulle have været etableret til at starte med, og den har da også været en katastrofe for sundhedssystemet i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som det har kostet unødvendigt mange kroner og kræfter at holde kørende.

Et eksempel er, hvordan man sparrede lægesekretærerne væk, inden det viste sig, at den tid, lægerne skulle bruge på at betjene platformen, alligevel nødvendiggjorde ansættelsen og oplæringen af nye sekretærer – det rene galimatias.

I Dansk Folkeparti havde vi bange anelser om platformen helt fra begyndelsen. Derfor er det også dejligt nu at høre, at den erfarne Bertel Haarder er kommet til fornuft og støtter os i, hvad vi har ment hele tiden.

Her, hvor spøgelset er ude af flasken, og ophavsmanden til ideen åbenlyst erkender sin fejl, kan Region Hovedstaden og Region Sjælland nu sætte alt ind på at få indført det patientjournalsystem, som fungerer så fint i resten af landet.

I sidste ende vil det være til gavn for både læger og patienter, hvis hele Danmark blev samlet under et gennemtænkt og velfungerende it-system.

Liselott Blixt, MF sundhedsordfører (DF), og Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation og af Regionsrådet i Region Hovedstaden (DF)