Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Håndboldstjerner skal tage ansvaret på deres skuldre – også på sociale medier

top
»Store stjerner som Mikkel Hansen, Mads Mensah Larsen og Nicola Karabatic kan alle bidrage til, at yngre mennesker får et større indblik i deres liv. Jeg mener, at det at være håndboldstjerne også forbindes med at have et socialt ansvar for mange yngre mennesker, der betragter disse stjerner og forbinder dem med succes,« skriver August Engelberth Berning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Håndboldsporten er en af de største sportsgrene i Norden, og de fleste håndboldklubber har store fanbaser, specielt ligaklubberne. Der er kommet mere fokus på de sociale medier, også for de mindre klubber. Formålet med at promovere sin klub på de sociale medier er ikke til at overse. Flere klubber benytter de sociale medier til at få endnu flere medlemmer. Vi ønsker alle at knække den berømte kurve.

Store stjerner som Mikkel Hansen, Mads Mensah Larsen og Nicola Karabatic kan alle bidrage til, at yngre mennesker får et større indblik i deres liv. Jeg mener, at det at være håndboldstjerne også forbindes med at have et socialt ansvar for mange yngre mennesker, der betragter disse stjerner og forbinder dem med succes.

At vinde et stort mesterskab er selvfølgelig en kæmpe succesoplevelse for den individuelle spiller, men man må aldrig glemme den yngre generation og de mange børn, der ser op til disse forbilleder. MH24 er et klassisk projekt, der understøtter filosofien om, at alle børn skal have et godt liv, men også at det ikke er acceptabelt, at yngre mennesker mobber hinanden.

Uden filter

Jeg er selv engang blevet mobbet til håndbold, og jeg kan huske, at jeg blev vældig ked af det. Ledere og trænere skal være opmærksomme på, at nogle børn kan blive let påvirket af, hvad andre børn siger til dem. Jeg håber, at folk tager ved lære af de historier, der har været oppe i medierne i de forgangne år om mobning og skader i sportsverdenen.

Det er vigtigt at sætte fokus på, at alt ved håndboldlivet ikke altid er en dans på roser. Lasse Andersson er et glimrende eksempel på dette. Han stillede sig selv til rådighed for den danske befolkning og fortalte om det helvede, han var igennem med sin håndboldskade, og hvordan han kom ovenpå igen og nu måske igen er at finde på det bedste danske landshold i håndbold.

Skader er desværre en del af alle fysiske sportsgrene, og derfor beundrer jeg også de mennesker, der tør stå frem og skrive på de sociale medier om, hvordan de ærligt har det, uden filter.

August Engelberth Berning, ansvarlig for Instagram i Rudersdal håndbold, Rudersdal