Gymnasieelev: Vi bliver straffet kollektivt

»De unge, der nu er startet i 1. G, har alle været prøveklude under den nye folkeskolereform. Nu er vi prøveklude under en gymnasiereform.« Fold sammen
Læs mere

Med computerskærmen foran mig foregår langt størstedelen af min undervisning. Mine noter, mine afleveringer og mit skema finder jeg online. Men til eksamen på STX, vil jeg, med undervisningsminister Merete Riisagers nye udspil ikke have lovlig adgang til internettet. »Vi har åbnet en motorvej for snyd ved at give eleverne netadgang,« lyder det fra ministeren.

De unge, der nu er startet i 1. G, har alle været prøveklude under den nye folkeskolereform. Nu er vi prøveklude under en gymnasiereform, og så vil ministeren gå udenom forligskredsen og indføre reglen om ingen internetadgang under eksamen på gymnasierne.

Jeg troede ærlig talt, at kollektiv afstraffelse var noget, der hørte fortidens skole til. Vi kan ikke være det bekendt over for den dygtige og flittige elev, som gennem folkeskolen og gymnasiet har ydet sit bedste, og på ærlig vis har arbejdet hårdt i sin skoletid. Hvis man vil ramme de elever, der snyder til eksamen, kan svaret være, at disse elever ikke får deres eksamensbevis. Snyd er noget, der skal slås ned på. Hvis man havde flere eksamensvagter hos eleverne under eksamen, og disse lærere havde godt styr på IT, er jeg sikker på, at man ville kunne forhindre snyd på mange af landets gymnasier.

»Det nytter ikke noget, at de flittige elever, der holder sig på den rigtige side af kridtstregen, lider under, at nogen lader sig friste,« lyder det fra ministeren i Berlingske, men alligevel er det netop det, der vil ske, hvis dette bliver til virkelighed.