Fun-kultur

RB-PLUS ARKIVFOTO af SKAT- - Se RB 22/3 2014 15.57. Debat om mulig amnestiordning for skattesvindlere er blusset op igen. Professor opfordrer til at efterligne svensk model, men folketingspolitikerne er splittet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have brugt et anseligt beløb på afvikling af melodi-grandprix – står arrangører smilende frem og bedyrer, at alle kroner er givet godt ud. Reklameværdien for Danmark er ubetalelig.

Samtidig pålægges erhvervslivet helt urimelige byrder. Eksempelvis insisterer skattevæsnet på at opkræve bidrag fra Grønttorvet, som ikke er justeret efter gældende regler. Man kræver en skatteudskrivning på området i Valby, som er baseret på private boliger trods det, at der vedvarende er et marked på stedet, som efter gældende regler beskattes mere lempeligt. En vedtaget lokalplan fortæller, at der på et tidspunkt skal være boliger på stedet, men denne plan er langtfra effektueret.

I realiteten betyder det, at enkelte virksomheder vil få en stigning på 700.000 kr. årligt i husleje. Det er mere end man kan bære, så der er lagt på til en lukning eller konkurs.

Blot et eksempel, som er inde på livet. Men ligeså andre steder i landet. Umulige vilkår – og lukning til følge eller udflytning til lande med mere beskedne krav.

Og man kan så spørge, hvad den værdifulde reklame for landet er værd, hvis så mange firmaer drejer nøglen om. Måske er den overordnede ide, at Danmark skal omdannes til et domæne, hvor fun-kulturen er det bærende livsgrundlag? Er det noget, vi ønsker?