Følg med i Ks politik, før I klager

Foto: Erik Refner. Konservatives politiske ordfører Mai Mercado.
Læs mere
Fold sammen

Jeg må konstatere, at mandagens Berlingske stjal ti minutter af mit liv, jeg ikke får igen. To reklamefolk kritiserer i en kommentar Det Konservative Folkeparti med afsæt i mavefornemmelser og manglende research (12.1).

Skribenterne går i kødet på partiet og vores nye formand for ikke at forsvare familien, og for ikke at nævne, at det er en æressag at klare sig selv.

Hvis de to skribenter have gidet google ordene Pape, æressag og familie, så ville de se, at det første resultat var vores nye formand Søren Pape Poulsens kronik »Forpligtelsen fra ’89«, som blev bragt i Berlingske i november. Her skriver han: »På flere punkter overlades ansvaret fra familierne til det offentlige. Hvor det tidligere var en æressag at forsørge sig og sine, mener stadigt flere danskere i dag, at det langt hen ad vejen er en opgave for staten.« Og det er langtfra første gang, vi bringer denne sag op – eksempelvis brugte vi også Folkemødet på Bornholm på at forklare, hvorfor det bør være en æressag at forsørge sig og sine.

For under en måned siden bragte Berlingske også Det Konservative Folkepartis gruppeformands kronik »Giv magten tilbage til familien.« Her forsvarede vi endnu en gang familien som afgørende institution i samfundet. Da jeg selv deltog i TV2-programmet Mogensen & Kristiansen, forklarede jeg vores politik med udgangspunkt i en familie. Tilmed har partiet valgt tre klare mærkesager, der alle er til for at hjælpe familier til at få mere selvbestemmelse, tryggere hjem og bedre råd til at holde fri.

Hvis man gerne vil hænge fast i en fordomsfuld og forældet forestilling om et parti, der lige har været igennem et generationsskift, fået ny formand, debatterer og lancerer konservativ politik, så kan man jo hænge dér. Men fri os fra de analyser fra samme sted. Jeg synes ærligt talt, at det ville være forfriskende, hvis selvudnævnte kritikere med erklæret forkærlighed for partiet bidrog ved at melde sig ind – og i det mindste læste om partiets holdninger i den avis, de selv skriver i.