Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Følelser og tanker fra en 82-årig under coronakrisen

Morgensang med Phillip Faber i TV, hjælpsomme naboer og de mange, der knokler igennem på arbejde for at få det hele til at fungere under coronakrisen - Frank Hansen føler særligt i disse dage taknemmelighed over at være født i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR1
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For 14 dage siden gik min kone og jeg i frivillig isolation i vor andelsbolig i Værløse, der består af 24 ens rækkehuse på ca. 95 m2. Dejligt sted med hver sin lille have, og for vort vedkommende en skøn udsigt til mark, rådyr og skov.

Tiden er jo p.t. til fordybelse, og den første tanke, der kommer til en, er taknemmelighed over at være født i et hjørne af denne store verden – at være i Danmark og kunne kalde sig dansker.

Tænk, at man under en så voldsom krise kan opleve så mange værdier på en gang.

Mad går vi danskere jo meget op i, så »forsyningerne« kommer til os fra børn, børnebørn og fra unge familier i vor bebyggelse. De kære væsener står så pænt på den anden side af vor halvmur ved indgangspartiet. Indkøbsposen er sat, inden der ringes på.

At man ikke kan give hver enkelt et knus, er næsten ikke til at bære.

For at aflaste de unge lidt er der nu også levering af mad og dagligvarer fra Coop.

Så er det tid til den daglige rutine: Morgensang med Phillip Faber i TV, og derefter en gåtur på cirka 2,5 km.

Tilbage til værdierne: Sammenhold, planlægning, gåpåmod, initiativ/tankevirksomhed m.m. Det var noget af det, man kunne engang, nu har man kun et plusord tilbage: taknemmelighed.

Tak til vor dronning for hendes tale, tak til statsminister Mette Frederiksen for en fremragende indsats sammen med Folketinget.

Tak til alle de (unge) mennesker, der står i vore supermarkeder ved kassen og kører vore indkøb igennem, så vi gamle kan få noget på hylderne, i køleskabet og fryseren.

I er mange »derude«, der skal have tak. Politiet, avisbuddet, renovationsmedarbejderne og ikke mindst jer på landets sygehuse. Læger, sygeplejersker, portører m.fl.

Tak til Søren Brostrøm og resten af paneldeltagerne under diverse pressekonferencer.

H.C. Andersen har skrevet en tekst til en sød melodi: »Det gamle træ, o, lad det stå, indtil det dør af ælde«.

Det er det, vi gamle godt vil – dø af ælde – ikke af en dum virus. Det er I godt på vej til at lykkedes med. I har givet os ældre (det lyder pænere end gamle) en chance mere for at nyde livet nogle år mere i vort dejlige land. Vi har også engang været et aktiv med b.la. gode ideer.

Hvad med, som et lille bidrag, at vi giver afkald på vor folkepension i en måned? Måske hårdt for nogle mere end andre, men vi skal alle yde.

En god og dejlig sommer til jer alle. Husk at holde en stor »krammerfest«.

Frank Hansen, Værløse