Fodboldvold – hvem betaler regningen?

Brøndby fans marcherer mod Telia Parken hvor Brøndby skal møde FC København i Pokalfinalen torsdag d. 25. maj 2017.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Så har vi overskrifterne igen efter pokalfinalen i Parken. 20 betjente ramt af kasteskyts. Flyvende stolesæder. Romerlys en masse. Stenkast mod biler og bybusser. Vold mod tjenestemand. Alt dette efter en spændende fodboldkamp – af politiet kaldt for højrisikokamp med had i luften.

Dette sker til trods for adskillelse af fans. I TV lyder det: »Nu skal politiet sikre 32.000 tilskuere, som skal hjem fra kampen.«

Hvem betaler for alt dette? Svaret er: Du og jeg.

DBU giver en klub bøde, når der kastes fire døde rotter ind på banen. Nu må DBU til at betale regningen til politiet. Eller hvorfor ikke lade de rige klubber med millionindkøb af spillere betale en del af udgifterne til politiet?

Det arbejdsramte danske politi har jo nok at gøre med f.eks. grænsebevogtning, private indbrud, visitation af rockere, fartmålinger og alt det løse.

Fodbold er spilleglæde, kappestrid, motion – men også elitesport og desværre forum for hæmningsløse bøller, som ødelægger gode sportsbegivenheder systematisk.

Kære kulturminister: Hvem skal betale regningen fremover?