Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Find en mand til Katherine Diez og lad os være i fred

Vi når omkring tyve indlæg i Berlingske alene. De omhandler stort set alle hvem og hvorfor nogen tager fejl omkring Diez' utilfredshed over mænds ufuldstændige bogreoler. Den debat kan fortsætte uendeligt, uden nogen ændrer mening, mener Jesper Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Nu må dette cirkus stoppe. Litteraturanmelder Katherine Diez har fået storstilede kontaktannoncer i Berlingske, på TV og andre medier. Hvis ikke et tilstrækkeligt antal bejlere allerede har henvendt sig, så må avisen konstatere, at de eftersøgte mænd ikke findes blandt Berlingskes læsere og at en fortsættelse af kampagnen er nyttesløs.

Vi når omkring tyve indlæg i Berlingske alene. De omhandler stort set alle hvem og hvorfor nogen tager fejl omkring Diez' utilfredshed over mænds ufuldstændige bogreoler. Den debat kan fortsætte uendeligt, uden at nogen ændrer mening, og vi har til gode at se en mandlig skribent takke Diez for et skub mod mere kultur frem for fitness.

Berlingske trolder selv debatten, f.eks. når debatredaktør Anne Sophia Hermansen annoncerer en lønforhøjelse til Diez, der blot forværrer situationen, fordi barren for mænd dermed implicit hæves. Det havde været mere konstruktivt, hvis Hermansen på vegne af læsere og avisen tog hånd om problemet, f.eks. ved at bruge pengene på en kulturoplevelse for Diez og et mandligt match, som Hermansen selv kunne udvælge. Så kunne problemet være løst i dag, men nej.

Kønsrolle/partner/dannelseskultur-diskussionen hænger mig langt ud ad halsen og jeg vil opfordre til, at Diez igen skriver noget om litteratur og kultur i Berlingske. Min egen bogreol dumper en inspektion af Diez og jeg er flintrende ligeglad, men jeg vil gerne oplyses og inspireres om kulturtilbud, som jeg faktisk forventer (læs: forlanger), at Diez ved mere om end jeg.

Så skriv noget om kultur og skån os andre for de evindelige kønsdebatter. Jeg er klar over, at Diez' konkrete problem ikke løses her og nu, men på lang sigt vil det forøge udbuddet af mænd, der værdsætter boeuf bourguignon over frysepizza. Det burde være helt ukontroversielt, og vi andre bliver tilmed klogere i modsætning til nu.

Jesper Larsen, København

Pædagoguddannelsen har brug for en langsigtet investeringsplan

Det er hård kost for 17.000 pædagogstuderende landet over, når de skal læse artikler i Berlingske om, at børnene ikke får de pædagoger, som de fortjener. Det er i vores øjne en meget unuanceret kritik. Pædagoger spiller en helt afgørende rolle i vores velfærdssamfund. Derfor er det også vigtigt at fastslå, at vi skal stille høje krav til de pædagoger, som skal ud og påtage sig et stort ansvar i daginstitutioner, skoler, SFOer og specialtilbud.

Nogle vil mene, at vi bør se nærmere på adgangen til pædagoguddannelsen og skærpe adgangskravene, men det er næppe den rette løsning i en tid med stigende børnetal og politisk flertal for minimumsnormeringer. En anden og mere farbar vej er at tage alvorligt, at vi har en mangfoldig studenterpopulation. At vi har en breddeuddannelse, hvor pædagogfaglig dygtighed er så meget andet og mere end boglighed og karaktergennemsnit alene – og vi så skal arbejde på at tiltrække flere dygtige og engagerede studerende.

Næste skridt bør være, at politikerne udformer en langsigtet investeringsplan, så pædagoguddannelsen opnår en bedre finansiering, der matcher uddannelsesopgaven og fagets store betydning. Det er en forudsætning, hvis vi skal sikre dygtigere og flere motiverede pædagoger til vores velfærdsinstitutioner.

Annegrete Juul, dekan for det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole, og Sami Stephan Boutaiba, direktør for Pædagogik og Ledelse på Professionshøjskolen Absalon

Dårlig debatform

Kære Søren Fibiger Olesen

Vi har gennem årene sammen offentligt debatteret fagforeningsspørgsmål. Diskussioner som, i mine øjne, har været saglige og eftertænksomme. Den debatform har du smidt over bord i din reaktionmin kommentar i Berlingske om det frie fagforeningsvalg. Når jeg skriver, at konflikten i bagagehåndteringen i SAS er besynderlig og metoderne uacceptable, og at konflikten sætter fokus på retten til at være medlem af en fagforening og retten til at holde sig ude eller vælge medlemskab af en anden forening end den overenskomstbærende fagforening, får du det til, at jeg mener, at foreningsfriheden er en illusion.

Foreningsfriheden er netop frihed til at danne eksempelvis fagforeninger uden at blive forfulgt, og tilsvarende at holde sig ude uden at møde repressalier. Du forveksler foreningsfriheden med min præmis om, at der ikke er et valg af samme ydelse, når valget finder sted mellem en fagforening, der har aftalt en overenskomst for arbejdspladsen og en forening, der ikke har en overenskomst for arbejdspladsen.

Når jeg skriver, at fagbevægelsens fremtid ikke ligger i tvungent medlemskab, svarer du, at jeg mener, at danskerne bare skal lade sig tryne og makke ret.

Det er simpelthen ikke en ordentlig dialog, du præsterer.

Dennis Kristensen, fhv. formand for FOA