Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Far: Tag al politisk propaganda ud af mit vuggestuebarns personlige garderobe

Foto: Liselotte Sabroe

Da jeg forleden skulle have en trøje op af min søns kasse i garderoben i vuggestuen, blev jeg som mange andre småbørnsforældre mødt af en flyer fra BUPL, FOLA, #HvorErDerEnVoksen, FOA og Familiepolitisk Netværk med teksten »Minimumsnormeringer – nu! Folketingsvalg 2019 – Dit kryds har afgørende betydning«.

Først troede jeg ikke mine egne øjne. Ikke fordi jeg er imod minimumsnormeringer, det er nemlig slet ikke sagen, om jeg er det eller ej. Nej, det var i stedet, fordi jeg skulle tvinges igennem en gang politisk propaganda for at kunne give min søn en trøje på. Derefter undersøgte jeg sagen nærmere, og få klik afslørede, at en koordineret indsats fra nogle af ovenstående aktører har medført, at den politiske propaganda nærmest er i garderoberne hos alle vuggestuebørn i Hvidovre Kommune og vel også resten af landet.

Valgkampen er altså nu rykket helt ind i vuggestuebørnenes garderober. Om børnene og forældrene vil det eller ej.

Måske jeg skal lave en flyer med en tekst om, hvordan vores virksomheder skal have ordentlige vilkår, hvis der overhovedet skal være penge til flere pædagoger? Og derefter proppe den i børnenes garderober og trykke den på intranettet?

Det gør jeg selvfølgelig ikke, fordi det er grænseoverskridende og intimiderende på så højt et niveau, at det måske bliver fremtiden, at der skal et klistermærke på børns garderober med teksten »Politisk propaganda – nej tak«.

Før det kommer dertil, håber jeg dog, at ovennævnte interesseorganisationer vil overveje kraftigt, om det er den rette måde at udbrede propaganda? Om det ikke var bedre at holde sig til læserbreve, demonstrationer og uddeling af flyers på steder, hvor borgerne rent faktisk har mulighed for at sige nej tak? Det tror jeg i øvrigt også vil være bedre for deres sag.

Hvis ikke må kommunerne træde til og indføre samt håndhæve et forbud mod politisk propaganda i vuggestuebørns personlige garderober. Lad os i stedet være voksne og holde valgkampen ude af vuggestuen, uanset hvor sympatisk en sag, vi mener, vi har. Tim Smidemann, Hvidovre