Falliterklæring at nedlægge underholdsningsorkester

"Er man lige gyldig, er man også ligegyldig. Hverken kulturdirektøren eller generaldirektøren synes at fatte, at de med deres teknologiske kvantitetsargumentation graver graven under institutionens berettigelse," skriver Jens Rohde Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

DR ledelsens beslutning om at nedlægge underholdningsorkestret er ikke alene kulturløs. Den vil gå over i historien som DR's egen endelige falliterklæring.

Hvis man overhovedet politisk skal kunne argumentere for en licensbetalt institution i dag, så skal den være sig en vis dannelsesrolle i samfundet bevidst. Ellers bliver den lige gyldig med alt andet på markedet. Og er man lige gyldig, er man også ligegyldig. Hverken kulturdirektøren eller generaldirektøren synes at fatte, at de med deres teknologiske kvantitetsargumentation graver graven under institutionens berettigelse.

Ingen institutioner i institutionen DR udfylder en brobygningsrolle mellem musikgenrer som underholdningsorkestret. Dermed bringer netop orkestret den klassiske musik bredere ud og udfylder en fornem dannelsesrolle i samfundet. Ganske enkelt ved at gøre popmusikken bedre og den klassiske musik mere tilgængelig. Ethvert orkester har sin helt egen tone. Underholdningsorkestret repræsenterer tilmed en særlig del af den danske sjæl gennem 75 år. Skal alt det virkelig forsvinde.

Havde aldrig troet, at ånden ville flyve så lavt i DR. Sørgeligt!