Færre ressourcer til forsvaret

"Jeg håber i det mindste, at vores politikere har respekt for vores ansatte i forsvaret. Hvis politikerne har det, så er det tid til at skrue signifikant ned på vores udenrigspolitiske aktivitet, så forsvaret ikke skal løfte de samme opgaver på færre ressourcer."

9. juni kom forsvarsforliget frem til en aftale, hvor forsvaret endnu engang skal mærke konsekvensen af politikere, som vil free-ride i NATO og er ligeglad med vores allierede – og vores sikkerhed. Kun 27 kampfly og en finansiering igennem besparelser i forsvaret. SF og Konservative forlod forliget – og De Konservative kan i det mindste se sig selv i øjnene. Syd for den danske grænse opruster Tyskland grundet, at verden står i flammer med et historisk højt antal irregulære krige og problematikker med Rusland. Selv med en migrantstrøm finder de pengene. Kan tyskerne, så kan vi også. NATO’s evne til at mobilisere er på en smertegrænse, hvor Rusland kan mobilisere 275.000 tropper på tre døgn, hvor NATO kan anskaffe 5000. Nu spørger jeg vores politikere – men har i glemt, at Danmark har en forpligtigelse til at have et forsvarsbudget på 2 pct. af BNP? Eller er i så ligeglad med vores allierede og vores sikkerhed? Eller er det måske stemmemaksimering i er i gang med, så i kan bruge flere penge på jeres issues?

Ydermere, så burde vores politikere vågne op, når Taksø-rapporten indeholdt en anbefaling til et højere forsvarsbudget, og at forsvarsministeriet 8 juni var i medierne om, at Danmark har brug for 43 kampfly til at klare de nuværende operationer. Jeg er forundret over, at vi har politikere som agere hensynsløst og uden respekt for fagligheden hos vores eget ministerie. Kære politikere – lyt til eksperterne.

Jeg håber i det mindste, at vores politikere har respekt for vores ansatte i forsvaret. Hvis politikerne har det, så er det tid til at skrue signifikant ned på vores udenrigspolitiske aktivitet, så forsvaret ikke skal løfte de samme opgaver på færre ressourcer. Vi har allerede set konsekvensen af dette, hvor i 2015 i et åbent brev blev beskrevet, at flymekanikerne havde behov for en pausepga. sygdom og stress. Vi vil se en eksponentiel stigning i disse breve, hvis politikken ikke ændres.

Man vil ikke bede en maratonløber om at skulle løbe den samme længde eller længere, og samtidig tage vand og mad væk fra løberen.

Man må håbe, at når Donald Trump eller Hillary Clinton vinder præsidentvalget, at USA sammen med NATOs medlemslande, som vil give minimum 2 pct. af BNP til forsvarsbudget, giver free-riders som Danmark et ultimatum om, at få hævet forsvarsbudget til 2 pct. inden for en årrække eller hoppe af vognen. Vores politikere har vist, at de ikke kunne være mere ligeglad med vores allierede med at kontinuerligt skære ned på ressourcer og materieli forsvaret – men blot er medlem for at kunne benytte sig af artikel 5 (musketer-eden), hvis det bliver nødvendigt.