Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Facebook er som en restaurant med et meget varieret spisekort

Ingrid Slott sammenligner Facebook med en restaurant med et meget varieret spisekort. En stor restaurant med mange lokaler og en slyngelstue, hvor man kan placere de fulde onkler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas / Ritzau Scanpix

Anne Kirstine Cramon sammenligner i Berlingske 14. april Facebook med en familiefest, hvor man ikke bryder sig om at sidde ved det bord, hvor de fulde onkler sidder. Dette er da kun et lille hjørne af Facebook.

Jeg vil egentlig hellere sammenligne Facebook med en restaurant med et meget varieret spisekort. En stor restaurant med mange lokaler og en slyngelstue, hvor vi kan placere de fulde onkler.

Hvis man bruger Facebook fornuftigt, er der mange fordele og muligheder. Jeg er administrator af flere forskellige sider. Et stort galleri, hvor folk, der maler voksbilleder, kan lægge deres værker ind og få konstruktiv kritik og gode råd, og det fra kunstnere fra hele verden. En anden side er for en grundejerforening, hvor medlemmerne kan kommunikere med hinanden om alverdens ting lige fra lån af redskaber til afholdelse af vejfest. Diverse foreninger har også deres private sider, hvor medlemmerne holdes orienteret om, hvad der foregår. Familier har private sider, hvor de kan lægge billeder op af f.eks. børn. Noget, familiemedlemmer, der bor langt væk, har stor glæde af. Mange kirker har også en FB-side, hvor sognebørnene kan holde sig orienteret nemmere end ved at gå ind på kirkens hjemmeside. Det har været en god ting her under nedlukningen, hvor mange arrangementer har måttet aflyses med ret kort varsel. Vi skal heller ikke glemme markedspladsen, hvor der sælges og købes ting og sager.

Under coronapandemiens første nedlukningsmåneder begyndte jeg at skrive små rimerier, som jeg kombinerede med et af mine voksmalerier. Jeg lagde dem op på Facebook, og det endte med, at jeg blev opfordret til at udgive digtsamlingen. Det blev til en bog, »Coronadigte«, og selv om der ikke var nogen aviser, der anmeldte bogen, blev 1. oplag solgt ret hurtigt, så nu har jeg taget hul på 2. oplag. Det kan jeg takke Facebook for.

Derfor kan jeg kun sige, at i stedet for at fravælge Facebook, så luk døren til slyngelstuen.

Ingrid Slott, København