Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Et-nul til Ghita Nørby

Helle Bockhoff har forståelse for, at Ghita Nørby ikke gider svare på ligegyldige interviewspørgsmål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Undskyld mig, men når man er i firserne, har levet et langt liv med sorger og glæder, sygdom, succeser og har givet meget til mange mennesker, så må man da forvente nogle spørgsmål, der har et vist niveau med henhold til indhold.

Sådan oplevede Ghita Nørby (GN) det åbenbart ikke i et meget omtalt nyligt interview. Jeg ej heller, med alt respekt for omtalte journalist, som er dygtig på andre områder

Det er da ikke nedladende at reagere på det. Jeg undrer mig såre over, at ikke flere af de personer, som både DR og TV 2 interviewer, ikke siger fra over for spørgsmål som: Hvad føler du … er det svært at se sin mor dø … sæt nogle ord på, hvordan det føles.

Der er så mange intetsigende spørgsmål, hvis svar giver sig selv, som man oplever igen og igen på tv. Lav dog noget med mere kvalitet.

Man kunne have sagt: Nu sidder vi her, hvor du har levet en stor del af dit liv, hvad sætter det i gang hos dig? Så kunne GN lægge ud, og derfra kunne der så spørges nærmere til et videre forløb.

Som journalist bør man også meget hurtigt fornemme, om man er på forkert spor og sadle om, ikke holde sig til det skrevne, men improvisere. Det gør sådan et interview spændende. Det andet gider man faktisk ikke høre på.

At GN blev sur og sagde fra, ja det er måske ikke så høfligt, men man må som ældre/gammel, have visse privilegier til at sige fra. Ældre mennesker må ofte finde sig i nedladende tale fra yngre mennesker, enten ved et »lille fru Hansen«, som om man er dum. Da en yngre kvinde kaldte mig »Hellepigen« (jeg fylder 80 næste år), var jeg ved at pande hende en – sagt med et smil, men sur blev jeg.

Helle Bockhoff, Helsingør

Afgørende med et konkurrencedygtigt SAS

I søndags kritiserede en læser SAS og SAS Ireland her i avisen.

SAS Ireland har længe været en del af SAS’ operative model – længe før pandemien.

Når vi nu står overfor en genopstart, og vores passagerer endelig igen kan komme ud og flyve, gælder denne genopstart hele SAS.

For SAS er det vigtigt at være en ansvarsfuld arbejdsgiver for samtlige dele af virksomheden.

SAS har også et ansvar overfor vores långivere og ejere, hvilket først og fremmest indebærer, at virksomheden skal agere konkurrencedygtigt og stærkt i det nye konkurrencemiljø, som nu råder efter næsten to år med en pågående pandemi, hvor stort set hele virksomheden har stået stille.

Det er gennem et konkurrencedygtigt SAS, at vi kan sikre skandinaviske arbejdspladser og infrastruktur i fremtiden.

Lettede restriktioner og en genopstart er en nødvendighed for at tilsikre luftfartens overlevelse.

Men det går langsomt – i dag flyver SAS udelukkende med 50 procent af den normale produktion.

SAS har overfor sine långivere og ejere et ansvar for at levere i henhold til den businessplan, som vi har forpligtet os til.

Derfor er det vigtigt, at vi inddrager samtlige dele af virksomheden og ansvarsfuldt gennemfører genopstarten, frem for alt med de omkostningsbesparelser, som indgår i denne plan.

Det er en ny verden, vi går i møde efter denne pandemi – med ændrede rejsemønstre og hårdere konkurrence om de fritidsrejsende.

SAS har til hensigt at være Skandinaviens ledende luftfartsselskab, også i denne nye fremtid.

Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef SAS Danmark

Hverken grønt eller troværdigt

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus bilder borgerne i København ind, at de går ind for flere fodboldbaner. De ved nemlig godt, at det er der stemmer i. Men det sker samtidig med, at de foreslår en plan for Sundby Idrætspark på Amager, hvor de vil nedlægge flere fodboldbaner på Fremad Amagers anlæg. Det vil de bruge til stort hotelbyggeri samt flere boliger.

S siger, at det vil kunne finansiere en renovering af Sundby Idrætspark, som er Fremad Amagers hjemmebane. Planen minder meget om Ritt Bjerregaards forslag om »billige boliger« på Kløvermarken, der ville have barberet Kløvermarken for fodboldbaner.

Det er en tåbelig idé at fjerne fodboldbaner fra Fremad Amager. Så meget desto mere, som der er mangel på baner. Hvis Opvisningsbanen skal renoveres, hvilket er en god idé, så er der rigeligt med penge i kommunekassen til det, i stedet for at bygge et hotel, som der slet ikke er brug for.

S har det svært. De siger ét, men foreslår noget helt andet. Det er ikke særlig troværdigt. Og heller ikke særlig grønt.

Finn Rudaizky (DF), spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation