Et Danmark der hænger sammen?

Nu er der rigtigt gået valgkamp i de forskellige ministres udtalelser. I kommentaren i Berlingske 23. april fortæller minister for by- bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, for gud ved hvilken gang, at vi skal skabe flere private arbejdspladser i landdistrikterne.

Carsten Hansen starter med på vanlig socialdemokratisk vis at give VKO-flertallet skylden for det vanskelige liv i landdistrikterne. Nu – efter tre-fire år i regeringen og lige før et valg – samler Carsten Hansen partierne til konference, hvor man skal debattere og nuancere diskussionen om et samlet Danmark. Det er jo dejligt, at Carsten Hansen er sit politiske ansvar bevidst, og at han »er regeringens offensive kraft, når der skal zoomes ind på problemer og løsninger.«

Carsten Hansen opremser så en række tiltag for at hjælpe bosætning og vækst i landdistrikterne. Her nævnes bl.a. penge til nedrivning og prioriteret penge til arbejdspladser indenfor industri, fødevarer og turisme. Der er også sørget for, at transporten til vores øer ikke længere er en barriere!??

Det sidste er vist glippet for Carsten Hansen. En halv times sejlads til en ø i det sydfynske for en bil, to voksne og tre børn tur/retur koster 685 kroner. Hvis familien er så »uheldig« tilmed at bo på Sjælland, skal der udover brændstof også lægges to gange broafgift oven i beløbet. Det er næsten billigere at rejse til Mallorca – så barrieren til øerne er der stadig.

Det er rigtigt, som der afsluttes med i kommentaren, at det kræver politik og handling.

Simon Paulli, Virumvej 22, 2830 Virum