Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Erkend det nu, DF: Der sker bare mere i en metropol end på landet

Foto: Joachim Adrian

Jeg er i chok over, at den mest spændende radiokanal nogensinde skal lukke. Hvor skal vi finde de spændende programmer, og journalister, der tør gå til stålet? Måske derfor skal den lukkes - gik de for tæt på politikerne? Herunder for tæt på Dansk Folkeparti, der vil middelmådigheden, og som ikke tåler at blive udfordret.

Det er tabu at sige, at der foregår mere i hovedstaden - at mange af de anderledes og skæve profiler tiltrækkes af en hovedstad og ikke provinsen.

Men en hovedstad er nu engang en metropol, hvor der sker mere - persongalleriet og kulturen er i sagens natur mere mangfoldig - der bor også flere mennesker. Det har betydning i forhold både til dem, der laver radio, og dem, der interviewes til programmerne.

Det er beskæmmende, at Dansk Folkeparti får regeringen med til dette - det er slet og ret en knægtelse af ytringsfriheden, og en falden på halen for illusionen om at alt, hvad der er i København, det kan de gøre lige så godt i provinsen.

Hvad med at erkende, at der er dejligt i provinsen af mange grunde, men at dynamikken bare er anderledes og tiltrækker anderledes mennesker i København? At de mennesker der skal interviewes ofte bor i København - fx politikerne i Folketinget, mange skuespillere, osv.

Men nej småligheden kender ingen grænser - udflytningen af arbejdspladser skal også omfatte de relativt få ansatte på 24syv....hvorfor? For at slippe af med kanalen og dens evne til at stille de ubehagelige spørgsmål, og gå ind i de nødvendige emner? Det må vi nødvendigvis tænke. Vi, de 1,1 million lyttere, der lyttede med om ugen og som blev klogere, udfordret, og underholdt. Therese Monberg, Charlottenlund

Godt gået

Hvor er det godt gået, at ejerne af sendetilladelsen for Radio24syv ikke ønsker at ligge under for underlige politiske tiltag, der begrænser ytringsfriheden, og derfor ikke ønsker at ligge under for udflytningspåbud og følgelig ikke ønsker at anmode om fornyelse af den nuværende sendetilladelse. Hurra for det. Sten Brincker, Dragør

Slumstationen Nørrebro

Der er forskellige meninger om Superkilen på Nørrebro, som har kostet rundt regnet 50 millioner kr., men kontrasten til Nørrebro Station er forfærdelig stor. Ikke alene på grund af Metroringens byggeri, der skal forvandle Nørrebro Station til Danmarks tredjestørste station, men navnlig på grund af total mangel på vedligeholdelse af bygningen og adgangen til og fra stationen.

I stedet for en bro fra perronen ledes de rejsende langs fortove og cykelstier frem og tilbage for til sidst at ende på et fortov fyldt med butiksvarer og ventende buspassagerer. Toiletter og ventesale eller overdækkede venteskure kender DSB kun som arkæologiske rester. Superkilen har i det mindste flotte røde og sorte farver med grønne områder. Nørrebro Station er fyldt med graffiti og stinkende affald. Det er utroligt, at de mange miljøbevidste mennesker ikke for længst har gjort oprør mod slumstationen Nørrebro, der i folkemunde går under det fine navn: Højbro. Hans Kloster, Frederiksberg

PCB i Brøndby Strand

De fem ældste af de berømte højhuse i Brøndby Strand skal snart nedrives, fordi der er målt PCB i lejlighederne. PCB, der især blev benyttet i lim og fugematerialer, er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

Da mennesker har boet i lejlighederne i op til 50 år, er der her en oplagt mulighed for at vurdere, hvor farligt det har været at bo der. Det kunne jo tænkes, at faren har været overdrevet? Kan Cancerregisteret (eller andre) oplyse, hvor mange procent flere kræfttilfælde, der har været blandt beboerne – sammenlignet med de tilsvarende andre højhuse uden PCB? Det vil være beroligende for de fraflyttede mennesker at vide det, hvis der ikke er konstateret øget hyppighed af alvorlige sygdomstilfælde. Holger Skjerning, Slangerup

EU-støtte til DF

EU-tilskud må ikke anvendes til valgpropaganda. Anders Vistisen er jævnligt i medierne som følge af sin netop udgivne bog, og han henviser ofte til sine bestræbelser på at blive genvalgt til EU-Parlamentet. Han oplyser selv, at bogen uddeles gratis til 240.000 husstande. Yderligere henviser han til sin hjemmeside, stemanders.dk, hvor man kan få bogen.

Vistisen oplyser også, at bogen er finansieret af EU-tilskud. Han fortsætter åbenbart DFs praksis med at tilegne sig tvivlsomme EU-tilskud, som man kritiserer andre for at modtage. Lad os håbe, at han også har råd til at tilbagebetale tilskuddet i overensstemmelse med DFs tidligere praksis, hvis udgivelsen vurderes at være valgpropaganda. En tilbagebetaling medfører imidlertid ikke straffrihed. Torsten Blichert, Birkerød