Erfaring og klarhed

Det er ikke ualmindeligt, at erfaring bringer klarhed over mange ting. Ordet »senat« er afledt af det latinske »senatus«, som betyder et ældsteråd, afledt af ordet senex (gammel mand). Det blev brugt om den fornemste rådsforsamling i oldtidens Rom, og i moderne tid bruges det i flere lande, bl.a. USA og Frankrig, om det ene af parlamentets to kamre.

Jon, Jon, Jon! I dit Indspark 6. juli demonstrerer du en pueril tilgang til demokrati og i særlig grad det engelske Brexit-valg, der kunne være en teenager værdig. Godt gået af en 57-årig. Din ungdomsfascination er tidstypisk og vældig smuk. Men egentlig ikke særlig anvendelig. Det er ikke ualmindeligt, at erfaring bringer klarhed over mange ting, en klarhed du tilsyneladende mangler, trods din fremskredne alder. Har du nogensinde hørt om glosen »senat«? Ordet er afledt af det latinske »senatus«, som betyder et ældsteråd, afledt af ordet senex (gammel mand). Det blev brugt om den fornemste rådsforsamling i oldtidens Rom, og i moderne tid bruges det i flere lande, bl.a. USA og Frankrig, om det ene af parlamentets to kamre.

Det er jo ikke »comme il faut«, i vor lille del af verden. Her gør »folket« ustandseligt noget »forkert«, når man som venstredrejet ikke får ret, en holdning der også er vidt udbredt blandt teenagepiger. De fleste af dem kommer dog til fornuft, når de er midt i tyverne, det synes desværre ikke at være sket i dit tilfælde. Men som den lettere forvirrede teaterdirektør, du repræsenterer, vil jeg give dig et gratis råd, du kan arbejde på at få gennemført. Nægt vælgere over 50 at stemme. De er jo alligevel så cerebralt forvirrede, at de ikke aner, hvad de gør, så slipper du for at beregne stemmetal med 50 procent tillæg, hvilket giver 1½ stemme til dem mellem 18 og 50. Som trøst vil du nok opdage, når der er gået nogen tid, at tingene alligevel får en fornuftig afslutning, og at unge menneskers fremtid nok ikke vil være helt så skræmmende, som du fremstiller den.

I øvrigt: Hvor har du fået de 75 procent unge tilhængere fra? Optællingen siger, at fordelingen er stort set 50-50.

Med venlig hilsen fra en 72-årig, der står »med det ene ben i graven«.