Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Er Folketinget gået klima-amok?

»Danmark udleder 0,11  procent af verdens samlede forurening, så at bruge formuer af danskernes skattekroner for at reducere dette tal forekommer nytteløst, især når resten af verden ikke er indstillet på at gøre det samme,« skriver Sven Christophersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Lee / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rød blok har et klimamål der siger, at i 2030 skal Danmark have reduceret udledningen af CO2 med 70 pct.. Blå blok støtter dette, og Venstre mener, det skal gøres uden, at det bliver dyrere at være dansker. Nye Borgerlige går imod.

Skal denne enorme reducering kunne opnås, kan det blive på bekostning af vores sunde erhvervsliv og muligvis føre til masseflugt til udlandet.

Danmark udleder 0,11  procent af verdens samlede forurening, så at bruge formuer af danskernes skattekroner for at reducere dette tal forekommer nytteløst, især når resten af verden ikke er indstillet på at gøre det samme. Lille Danmark kan ikke redde hele verden.

Lad sund fornuft råde. Danmarks dygtige erhvervsliv evner selv at arbejde på den nødvendige reduktion.

Kom væk fra den naive, kostbare og forhastede klimaplan.

Sven Christophersen, Hareskovby

Kvoter i kunsten

I disse kønsneutrale tider uden han og hun, ham og hende, men med hen, høn, de og dem, må logikken da være, at diskusionen om kvinde- og mandekvoter må forstumme!

Man taler om kvoter i erhvervslivet og nu også i kunsten - sidst kunstmessen Chart, som vil fokusere på kvindelige kunstnere.

Det burde således være muligt at komme tilbage til at vælge den mest kompetente erhvervs »hen« og den mest kompetente kunstner »høn«.

Slut med Adam eller Eva - slangen har vundet!

Ole Borg, Hellerup

Den grønne olie

I sin analyse af den grønne olies energiregnskab (23. juni) omtaler Lars Henrik Aagaard energiforbruget ved fremstilling af de kostbare katalysatorer, der er nødvendige for at forvandle vindmøllestrøm til flydende brændstof, og han konkluderer korrekt: »Man risikerer med andre ord at bruge flerfold mere (vind)energi på at skabe de nye brændstoffer, end man bagefter kan få ud af dem.«

Sandheden er dog endnu mere nedslående, for når den kostbare grønne olie bagefter skal fyldes i forbrændingsmotorer til fremdrivning af skibe, fly og lastbiler, kan man højst udnytte 40 pct. af oliens energiindhold. Det skyldes ikke, at motorfabrikanterne er udygtige, men er en simpel følge af naturens love. Dertil kommer, at når olien forbrændes ved de nødvendige høje motortemperaturer, dannes der store mængder af giftige NOx-gasser, som udgør den farligste del af luftforureningen i vores byer.

Heldigvis findes der et meget nærliggende alternativ. Man skal simpelthen udnytte vindmøllestrømmen som elektricitet og intet andet. Elektromotorer kan omsætte den elektriske energi til bevægelsesenergi helt forureningsfrit og med en virkningsgrad på op til 98 pct. Det sker allerede nu i biler og tog. Skibe og fly må vente på nye fremskridt i batteriteknologien, men den er i rivende udvikling.

Det er en stor misforståelse at forvandle den elektriske energi til flydende brændstof. Denne metode til at beskytte naturen svarer til molboernes måde at beskytte kornet mod storkens påståede »nedtrampning«. Elektricitet er vores reneste form for energi, og den bør udnyttes, som den er uden tabsgivende forvandlinger.

Christian Aage, Hørsholm

Højre mod Venstre

Racismen, som vi kender den i den gamle udgave, er et barn af højrefløjen og borgerskabet. Nu hævder borgerskabet, at vi har fået en ny udgave af racismen, kaldet antiracisme, der er meget værre end den gamle, som alle havde vænnet sig til. Det er lykkedes for højrefløjen at præsentere antiracisme som et venstreorienteret produkt, der er mere racistisk end dens eget. Det er fantastisk, men borgerskabet har igen præsteret noget, ingen havde troet var muligt. Man har gjort racismen venstreorienteret. Imponerende og ondt.

Det er en oplevelse at se, hvordan højrefløjen får vendt tingene på hovedet og prøver at redde sig selv. Det er rent trylleri. Venstrefløjen får nu slynget påstanden om, at antiracisme er meget værre og ondere end den småborgerlige normale racisme, i hovedet. Det er noget med, at den almindelige racisme bekæmpes, hvis vi bare lader, som om vi er farveblinde, og det er målet for de borgerlige. Hvad man ikke ser, har man ikke ondt af. Venstreorienterede derimod arbejder på at gøre farverne klarere, hvilket forklarer for den borgerlige, at de venstreorienterede vil gøre alting værre.

Jørgen Villy Madsen, Jægerspris