Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Er det billigere at lade kriminelle EU-borgere sidde i danske fængsler end at betale for bedre fængsler i deres hjemland?

Da mange andre EU-landes fængsler slet ikke har samme luksusstandard som de danske, mener Morten Løkkegaard gudhjælpemig, at der skal sikres EU-støtte til at rette op på disse forhold, skriver Brita Dalsgaard Boolsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-direktiver

Efter at have læst Morten Løkkegaards kommentar i Berlingske om problemerne ved den frie bevægelighed indenfor EU, føler jeg lige trang til et par kommentarer.

Morten Løkkegaard går meget op i, at forbrydere fra andre EU-lande efter en dansk domfældelse  bliver behandlet humant og ønsker samtidig, at disse kriminelle skal afsone i deres hjemlande, da det »simpelthen ikke kan være rigtigt, at de danske fængsler skal belastes med udenlandske forbrydere«. Men da mange andre EU-landes fængsler slet ikke har samme luksusstandard som de danske, mener Morten Løkkegaard gudhjælpemig, at der skal sikres EU-støtte til at rette op på disse forhold.

Hvem skal for øvrigt afgøre, om en bestemt fængselsstandard er den rette? EU, de forskellige landes regeringer eller hvad?

Var det ikke en idé at tvinge disse lande med deres på mange områder mangelfulde standarder, lande, som nok fra starten aldrig skulle have haft adgang til EU, til selv at sørge for at få rettet op på deres interne mangler? Jeg forstår absolut ikke, hvorfor andre EU-landes økonomier skal belastes med den slags udgifter.

Iøvrigt ville det vel trods alt, når alt kommer til alt, hvis vi oveni også skal være med til at finansiere et andet lands fængselsstandard, sikkert være billigere for os at lade de domfældte afsone i et dansk fængsel.

Brita Dalsgaard Boolsen, Kokkedal