En hverdagsbegivenhed

Tilkalder man politiet, kan det tage timer, før de kommer - i dette tilfælde 14 timer efter gentagne telefoniske påmindelser.

I Gentofte er indbrud i private hjem en hverdagsbegivenhed.  Arkivfoto: Erik Refner/Scanpix Fold sammen
Læs mere

I Gentofte Kommune er indbrud en hverdagsbegivenhed. Flere har gentagne gange mistet dyre, men også af andre grunde værdifulde, ejendele til forbryderiske turister, som jo kan rejse til og fra landet efter behag. Mens hr. Møller levede, kørte patruljevogne ad Mosehøjvej gentagne gange i døgnet. Indbrud forekom ikke lokalt. Beklageligvis døde hr. Møller. Patruljeringen ophørte. Indbruddene begyndte og tog hurtigt fart. Tidligere brugte forbryderne diverse markeringer for at sikre sig beboernes fravær fra boligen. Nu bryder man uden betænkelighed ind om natten uanset beboernes tilstedeværelse.

Tilkalder man politiet, kan det tage timer, før de kommer (i mit tilfælde 14 timer efter gentagne telefoniske påmindelser), og det syntes ikke at interessere ordensmagten, hvorfor jeg som amatør måtte foreslå, hvor man måske kunne finde dna-spor.

Den manglende ledelse i politiet – bemærk at det altid er formanden for Politiforbundet, der udtaler sig på etatens vegne i medierne – skaber en for befolkningen uacceptabel prioritering af opgaverne. Som eks. kan nævnes: Antallet af trafikdrab har i en årrække været faldende, men hastighedskontroller, der vel kan betegnes som risikofri og bekvemme at udføre, intensiveres, mens fartglade betjente i specialbyggede køretøjer jagter misdædere på lande- og motorveje.

Det er en rendyrket pengemaskine, hvis resultater afkaster en dybt forargelig bonus til politichefer.

Da det jo er bedre at forebygge end at helbrede – navnlig da en helbredelse ligger uden for Danmarks formåen – kunne man så ikke i stedet for at jagte bilister på landevejene udvide patruljeringen i de specielt udsatte boligområder, hvor en patruljevogn er et sjældent syn. Vi ved af erfaring, at det hjælper, også selv om betjentene oftest ikke ulejliger sig ud af køretøjet.

Som undskyldning vil man hævde ressourcemangel, men det forekommer uforståeligt, da man i TV selv ved en begrænset politiaktion ser en uvirksom flok betjente med hænderne i lommen.