Du har taget mor med hjem, René Fredensborg

Foto: Anders Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

René Fredensborg, vi lever i 2017, og vaskemaskinen er opfundet (klumme 28. juli). Når det er sagt, så håber jeg, at du og din kæreste får en behagelig flyvetur hjem. Jeg synes, det er lidt sjovt, at du selv har svært ved at tro på, at din kæreste er sød og omsorgsfuld.

Som dansk feminist har jeg overhovedet ikke svært ved at tro på, at kvinder fra hele verden kan være søde og omsorgsfulde. Jeg tror ikke, at din kæreste er en golddigger. Jeg tror derimod, at du er lidt af en golddigger. Du søger bare at blive curlet om og få opmærksomhed.

Don’t worry, jeg synes ikke, at der er noget galt med, at du har en filippinsk kæreste. Faktisk kunne jeg ikke være mere ligeglad med, hvor din kæreste er fra. Det var faktisk sjovt at læse din klumme, for mange steder blev jeg nødt til at overveje, om det var ironisk ment. Når du siger, at danske kvinder er umulige at have med at gøre, sætter du dig selv i bås. Du sætter dig i to båse, for at være præcis, du er stereotypificerende og usamarbejdsvillig.

Jeg tror faktisk, at mange kvinder er glade for, at du fik en kæreste. Jeg har dog ondt af, at du har behov for at forsvare det, du gør. Sandheden er, at det er ikke de danske kvinder, der er umulige. Du stiller bare for mærkelige krav. Det afslører du, når du skriver med begejstring om, hvordan Shine håndfodrer dig, vasker dig, vasker dit tøj, lægger dit tøj sammen, og hvordan hun viser dig omsorg.

Jeg er ked af at sige det, men jeg tror, at du har taget din mor med hjem fra Filippinerne.