Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

DR efterlader os »gamle nokkefår« på perronen

»Ærligt talt, kære DR, jeg får efterhånden mindre og mindre for min licens, skønt jeg har været så trofast en betaler i mange år,« skriver Hanne Knudsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære DR,

Som årgang 1947 føler jeg mig efterhånden godt og grundig røvrendt af jer.

I over 50 år har jeg med glæde betalt licens – først til radio, senere også til tv. Jeg har altid syntes, at I sendte så meget godt både radio og tv. Også da monopolet blev brudt, og der var andre muligheder.

Men siden 2010 er jeg blevet lidt utilfreds, da I også har påført mig en del ekstra udgifter. I 2010 måtte jeg anskaffe DAB-radio for at kunne høre hele udbuddet, senere skulle fjernsynet udskiftes, da signaler blev omlagt. Nu skal jeg have ny telefon, da meget af jeres produktion er podcast, og nok også ny computer, hvis jeg vil streame nogle af jeres mange udsendelser.

Vi, der godt kan lide flow-tv og direkte radioudsendelser, bliver endnu en gang ladt tilbage på perronen. Et af dagens højdepunkter »Orientering« bliver også skrottet, »Deadline« skal også omlægges til streaming osv.

Da I jo ikke sparer på at reklamere for jeres egne udsendelser, kan jeg se, at ungdommen i allerhøjeste grad bliver forkælet med nyt på streaming. Vi gamle nokkefår kan så få lov til at se gamle afsnit af »Barnaby« og »Antikduellen« for syttende gang på tv, men selvfølgelig, vi kan jo nok ikke huske fra næse til mund, så gentagelse er godt.

Ærligt talt, kære DR, jeg får efterhånden mindre og mindre for min licens, skønt jeg har været så trofast en betaler i mange år.

Jeg er udmærket klar over, at tingene forandres, og at I også skal følge med i den digitale konkurrence, men skal det absolut være kvantitet frem for kvalitet?

Det kan I ikke være bekendt.

Hanne Knudsen, Nærum