Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Dining Week er meget mere end suppe, steg og is, Søren Frank

»De fleste restauranter, der deltager i Dining Week, vil nok være uenig med Søren Frank i, at Dining Week kun handler om at lange serveringer over disken på samlebånd,« skriver Bjørn Beyer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Vi kan ikke genkende det billede, Søren Frank tegner af Dining Week og de deltagende restauranter i sin kommentar i Berlingske 14. januar.

Med retter som dehydreret rødbede, røget okse, sprøde rødder og gulerodscreme, confiteret kanin, trøffel- og timian-pommes Anna, syltede røde perleløg og timiansky eller vanilleparfait, karamelliseret solsikker, solbær og saltkaramel på menuen er Dining Week meget mere end suppe, steg og is, som Søren Frank skriver i sin kommentar.

Dining Week er en restaurantfestival med streg under festival. En uge om året forvandler restaurationsbranchen sig til en stor festival, hvor danskere får mulighed for at gå på opdagelse og få madoplevelser, de normalt ikke ville få. Dining Week har som mål at inspirere flere danskere til at spise ude. I den kontekst har Dining Week en berettigelse.     

De fleste restauranter, der deltager i Dining Week, vil nok være uenig med Søren Frank i, at Dining Week kun handler om at lange serveringer over disken på samlebånd. Tværtimod, gør restauranterne meget ud af at sammensætte en signatur-menu, der viser, hvad den enkelte restaurant står for.  

Vi har en tæt dialog med de restauranter, der deltager i Dining Week, og når mange restauranter vender tilbage år efter år, er det fordi, de ser en værdi i at deltage. For dem er det en mulighed for at vise, hvad de kan og brande sig selv. Det er feedback, vi hører igen og igen. Faktisk er der flere restauranter, der fortæller, at det er sjovt og et friskt pust at få nye gæster ind i restauranten.

I Dining Week arbejder vi hele tiden på at udvikle os i samarbejde med restaurationsbranchen. Derfor er vi også stolte over, at vi i år kan præsentere en ti-retters menu hos nogle af landets bedste restauranter, der i år bl.a. tæller Michelin-anerkendte restauranter: Kokkeriet, Brace, Almanak, Roxie, Moment, Aamanns 1921, SuRi, Selma, Silo, Nymindegab Kro og Radio.

Bjørn Beyer, stifter af Dining Week