Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Det er en utilsløret frækhed, at nogle partier vil hæve skatterne, mens milliarder er forsvundet i systemet

Der skvulper allerede alt for mange milliarder rundt i de offentlige kasser til, at nogen har styr på dem. Og så vil man have endnu flere, skriver Lars H. hansen om, at nogle partier vil hæve skatterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

En frækhed at ville hæve skatterne

Det overskrider alle grænser for frækhed, at der nu igen er partier, som ønsker at hæve skatterne. Vi har set igen og igen og igen i Skat og i kuldsejlede IT-projekter, at politikerne ikke evner at administrere skatteydernes penge på en måde, som bare ligner ansvarlighed.

Vi har set ansvarsforflygtigelse for forhold, som ville give fængselsstraf i det civile samfund. Ingen har haft ansvaret for, at milliarder og atter milliarder er forsvundet. Der skvulper allerede alt for mange milliarder rundt i de offentlige kasser til, at nogen har styr på dem. Og så vil man have endnu flere!

Der er ikke engang tegn på, at man har nogenlunde styr på skatteopkrævningen i

overskuelig fremtid. Og så vil man have endnu flere! Det er demokratisk uanstændigt på alle tænkelige niveauer.

Lars H. Hansen, Ølstykke

Panik

I 1989 rapporterede UNEP (FNs Miljøprogram), at hele nationer ville blive oversvømmet, hvis vi ikke stoppede den globale opvarmning inden 2000. Det skete så ikke, men nu fortæller en 16-årig svensk skolepige, klimaets Jeanne d´Arc og nobelpriskandidat, at verden altså går under om ti år, hvis vi ikke holder op med at spise kød og flyve.

Hun blev i sin skole forført af klimaspekulanten, Al Gores film fra 2006 »En ubekvem sandhed«, som fik hende til at græde af sorg. Denne film blev af engelsk højesteret dømt så fyldt med fejl og overdrivelser, at den ikke måtte vises i skoler uden, at der samtidig blev gjort opmærksom på disse forhold.

Holdet af forskere bag Al Gore spåede også i 2009, at hele den arktiske iskappe ville være forsvundet i 2014. Det skete så heller ikke.

Skolepigen, Greta Thunberg, kommer nu til København, hvor hun skal tale på Christiansborg Slotsplads. Her vil hun sikkert gentage sin trussel »Jeg ønsker ikke, at I skal være håbefulde, men at I skal gå i panik«. Men det er vi jo allerede.

Petter Mathisen, Virum

Grimme bygninger i København

Tak til Berlingske for de mange artikler om grimme bygninger i København. Nu også med statuen af Christian IV foran Børsen. Har man ikke i Københavns Kommune nogle mennesker ansat, der har lidt god smag og kvalitet, er man velkommen til at kontakte undertegnede.

Kim Reinholdt, Kokkedal

»Ligge« eller »lægge« på højeste niveau

Her i valgkampen har man ikke kunnet undgå at høre en del af vores sikkert kommende socialdemokratiske statsministers mange mundtlige indlæg i debatten.

Helt fint. Men det er en ynk at høre, at fruen konsekvent i disse indlæg ikke har styr på, hvornår det hedder »ligger« henholdsvis »lægger« i teksterne - eksempelvis »jeg ligger nu vores politik frem« eller »vi lægger godt i prognoserne«. Ja, man sidder med meget krumme tæer. Må jeg foreslå, at en venlig sjæl i fruens stab afslører over for chefen, hvad forskellen er på de to verber, og hvorledes de bruges korrekt i sætninger.

Dette råd fordi jeg tror, at der er en del af os vælgere, som ikke har lyst til at sidde med konstant krumme tæer resten af valgkampen, hver gang vi hører denne sproglige/grammatiske uformåenhed - og tænk, hvis hun bliver statsminister og taler ukorrigeret videre.

Jacob Rasmus Iversen, Bogø By

Højrefløjens klimakompas er på gal kurs

Den yderste højrefløjs syn på klimaforandringerne er katastrofalt. Når Rasmus Paludan står på direkte TV og reducerer den globale klimakrise til et spørgsmål om at lade være med at smide skrald på gaden, og Pernille Vermund udtaler, at hun er lige så ubekymret for weekendens vejr som for klimaforandringerne, bliver jeg paf. Det er mig ubegribeligt, at de danske politikere har mere travlt med at få udlændinge deporteret og topskatten afskaffet end rent faktisk at se vores største reelle trussel, klimaforandringerne, i øjnene.

Nye Borgerliges kandidat, Lars Boje Mathiesen, har fundet et frirum i at blæse på klimaet. Han poster regelmæssigt billeder på Facebook af sine kilostore oksekødsbøffer for at provokere klimabevidste personer. Desuden hænger han den 16-årige klimaaktivst, Greta Thunberg, ud for at »kunne se CO2-partikler i luften.«

Problemet er bare, at tusindvis af forskere siger, at hun har ret i sine bekymringer. Klimaet kræver øjeblikkelig handling, og så nytter det ikke, at politikerne synes, at det er sejt at modarbejde det.

Tag klimaforandringerne seriøst. Der er absolut ingen der vinder ved, at I er for nærige og ligeglade til at adressere klimaforandringerne. Det er vores generation, der kommer til at mærke det. Kom i gang med at tage ansvar!

Linus Folke Jensen, Aarhus