Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

De Konservatives store potentiale

De Konservative lever i højere grad end noget andet parti op til kravet om borgerlig anstændighed og sund fornuft. Desuden har de en både stabil og sympatisk partileder, skriver Nils Sjoegren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De konservative har mistet sin position som det kloge ordentlige parti der står for borgerlig fornuft,« skriver Amalie Lyhne i Berlingske 12. december.

Det er muligt, at K ikke altid lever 100 pct. op til disse krav, men hvem gør så det? Venstre er mere splittet end nogensinde og den begrebsforvirring, Lars Løkke efterlod sig, er langtfra afklaret. Og så er de jo mere liberale end godt er for den konservative vælger. LA er i opløsning. DF er et et-spørgsmål parti og i øvrigt kun en tom skal. Desuden uden en troværdig ledelse. Nye Borgerlige er et ekstremparti som med stor sandsynlighed er borte fra scenen den dag, Pernille Vermund ikke gider politik længere. De Radikale har låst sig så hårdt fast ved sine røde venner, at de nærmest har udslettet sine borgerlige rødder.

Så hvem er der tilbage, Amalie Lyhne? Jo, de Konservative, som om ikke perfekt så dog i højere grad end nogen anden lever op til kravet om borgerlig anstændighed og sund fornuft. Desuden har de, som du siger, en både stabil og sympatisk partileder. Tilsammen giver dette K et potentiale på 20 pct. eller mere, når først de Konservative langsomt, men sikkert kommer til indsigt om dette. Og den proces er allerede godt i gang.

Nils Sjoegren, Rungsted Kyst

Blüdnikow og Time Magazine

Kære Bent Blüdnikow

I forbindelse med din Groft sagt, hvor du harcelerer over, at Greta Thunberg er blevet Time Magazines Person of the Year, skriver du, at »Magasinet har ikke altid været heldig med sine udnævnelser« med henvisning til, hvordan Time tidligere har peget på bl.a. Hitler, Stalin og Khomeini.

Jeg vil blot gøre dig opmærksom på, at Time Magazine hvert år omkring udnævnelsen forklarer, at den tildeles en person, gruppe, idé eller genstand, der »på godt eller ondt« har gjort mest for at påvirke årets begivenheder.

Er det fordi, at Greta ikke har gjort nok for at gøre planeten opmærksom på, at der er et klimaproblem, som skal løses - eller synes, du at der er en anden, som fortjener det mere?

Happy Holidays!

Leonard Cantor, Fårevejle

Røde postbiler

Det er Statens ansvar, at vi har et velfungerende postvæsen. Det kan vi kun have, hvis Staten selv ejer Postvæsenet. Den nuværende postomdeling er ikke optimal.

Det er som posten prioriterer pakker frem for breve. Derfor bør Staten benytte lejligheden til igen at stå for driften. Post til tiden og tog til tiden er statslige opgaver, som man ikke bare kan overlade til private firmaer.

Holger Hagelberg, Hellerup

Æres den, som æres bør

Nu har PET og politi da vist fået akkolade nok i anledning  af de 20 samtidige anholdelser af formodede islamiske terrorister, så skulle vi ikke i stedet rette takken til dem, der også denne gang briefede danskerne, nemlig det israelske efterretningsvæsen Mossad?

B Bune Smith, Frederiksberg

Falsk megafon-torden

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Stoklund har taget den helt store megafon frem og tordner lørdag med versaler mod Berlingskes samfundsredaktør Bent Winthers korrekte kritik af den nye socialdemokratiske regering og dens støttepartiers manglende resultater og totale mangel på visioner i den netop indgåede finanslov.

Her afviser Stoklund pure, at det aldrig havde været planen, at den med bulder, brag og symfoniorkester lovede tidligere tilbagetrækning, skulle medtages på finansloven. Uagtet at det modsatte blev lanceret som den helt store åbenbaring under valgkampen.

Uden at skele til kendsgerningerne hævder Rasmus Stoklund nu storladent, at det så sandelig også var regeringen, der på eget initiativ fik tilført midler til en styrkelse af Skat.

Det arbejdede den tidligere regering allerede med. Det var altså ikke socialdemokraternes egen idé - de overtog den.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem hævder videre, at det skam også var regeringen, der ønskede flere lærere og sygeplejersker, opprioritering af psykiatrien og indsats mod social dumping – alle positive opgaver, som den tidligere borgerlige regering havde fuld fokus på.

Så jeg tillader mig som redaktør Winther at sætte spørgsmålstegn ved, om vi kan have tillid til Socialdemokratiet. Mange vil huske finansminister Wammens tordnende populistiske bandbulle mod den borgerligere regering for at efterlade sig en totalt tømt statskasse. Ikke så meget som et klædemøl, var der tilbage.

Også dét viste sig at være usandt. Der var et endog stort overskud – som socialdemokraterne sammen med den øvrige venstrefløj nu er ved at formøble på øgede tilskud til indvandrerne.

Torben Busekist, Hellerup