Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Danskerne først

»Trods retoriske forandringer i andre partier, har Danmark den dag i dag uoverskueligt store problemer med indvandring.,« skriver Moten Messerschmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg nærer stor respekt for Hans Hauge. Faktisk vil jeg strække det så vidt som til at mene, at man som borgerlig debattør bør have respekt for Hans Hauge. Eller måske rettere burde? For hans indlæg i Berlingske 27. januar 2022 fører desværre til spørgsmålet, om Hauge er ved at miste evnen til at skelne mellem drøm og virkelighed? Han skriver, at snart sagt hele Danmark nu har indset, at DF havde ret i vores kritik af indvandringen – og at der derfor ikke længere er brug for et DF. Men Hauge overser, at der tilsyneladende er uendelig langt mellem erkendelse og rent faktisk at løse problemet. For trods retoriske forandringer i andre partier, har Danmark den dag i dag uoverskueligt store problemer med indvandring. Ikke blot med at begrænse den fortsatte tilstrømning; men først og fremmest ved at vende tilstrømningen, så de, der aldrig burde have været inde, kommer hjem igen.

DF var de første til at påpege den såkaldt australske model, hvor man som flygtning ikke kan få ophold i Danmark som asylansøger. Socialdemokratiet har sagt, de støtter den; og arbejder vist på en model i Rwanda. Men hvad med alle dem, der aldrig burde have været her?

DF var de første til at påpege problemerne med den europæiske menneskerettighedskonvention, der dels afmonterer demokrati og retsstat, men som også holder en utiltalende beskyttende hånd under udlændinge, der med vold, overfald, tyveri og terror forråder det land, der har taget imod dem, fordi de som følge af deres »menneskerettigheder« ikke kan udvises. Socialdemokratiet siger, de vil udfordre konventionen. Men vil de ændre den og sætte danskeres ret til frihed og tryghed over den fremmedes ret til at blive i Danmark trods vold og terror? Nej.

Derfor er der mere end nogensinde brug for Dansk Folkeparti, Hans Hauge. Faktisk så meget, at jeg vil anbefale dig et medlemskab. De seneste dage er mere end 2.500 nye medlemmer kommet til. Men der er plads til flere.

Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti