Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Danskerne blev lovet, at migranterne skal hjem

»Det er et selvstændigt problem, at de flygtninge, som er dygtige til at få deres sag omtalt i medierne, eksempelvis med hjælp fra venner, skolelærere eller andre, som de tilfældigvis måtte kende, har større sandsynlighed for at få afgjort sager ved Flygtningenævnet i deres favør. Det er selvsagt uholdbart, at alle, som bare råber højt nok, får lov at blive,« skriver Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, at flygtninge med midlertidigt ophold i Danmark skal hjem igen, når deres hjemland er sikkert for dem. Alligevel er der mange flygtninge fra områder i Syrien, der nu ellers vurderes sikre nok, som ender med at blive i Danmark. Det er et problem.

Det skyldes blandt andet, at Flygtningenævnet omgør cirka en tredjedel af Udlændingestyrelsens afgørelser i sager om asyl, som bliver anket. Mange syrere får altså lov til at blive, selvom Udlændingestyrelsen i første omgang har afgjort, at de godt kan rejse hjem.

I disse tider er der snak om, at Damaskusområdet ikke er sikkert – men 140.000 syrere, som har opholdt sig i nærområdet, er altså vendt hjem i løbet af de seneste år. Det gælder også til regionen omkring Damaskus. Så det forekommer unægtelig useriøst at hævde, at vi fra Danmark ikke kan sende nogle hundrede flygtninge samme vej.

Men mange af kritikerne af den danske udlændingelovgivning, »venligboere« m.fl., synes selvfølgelig slet ikke, at nogen flygtninge overhovedet skal sendes ud af Danmark. Det stemmer bare ikke med det, som folkestyret i form af et bredt flertal i Folketinget har besluttet.

Det er et selvstændigt problem, at de flygtninge, som er dygtige til at få deres sag omtalt i medierne, eksempelvis med hjælp fra venner, skolelærere eller andre, som de tilfældigvis måtte kende, har større sandsynlighed for at få afgjort sager ved Flygtningenævnet i deres favør. Det er selvsagt uholdbart, at alle, som bare råber højt nok, får lov at blive.

Så bliver det jo bare et tag-selv-bord for de mest ressourcestærke. Det er ikke i orden. Det er faktisk heller ikke fair.

Hvis de mange omgørelser skyldes, at lovgivningen ikke er tydelig nok, så må vi politikere jo lave en lov, der ikke er til at misforstå i samme grad, som tilfældet åbenbart er nu.

Vi har givet et løfte til den danske befolkning, og det har vi tænkt os at holde. Flygtninge skal hjem igen, når de ikke længere har behov for beskyttelse her i landet.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti