Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Dagens brev: Hizb ut-Tahrir er et monster

I Heimdalsgade 39 i København ligger Masjid al-Faruq, landets eneste Hizb ut-Tahrir-moské. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Da Hizb ut-Tahrir i 2005, under falsk navn, lejede sig ind i Københavns Kommunes lokaler, turde et slapt politisk flertal ikke sige nej. Selv ikke, efter at kommunen var blevet ført bag lyset. Høje-Taastrup Kommune viste langt mere mod. De nægtede Hizb ut-Tahrir adgang, for de ville selv bestemme, hvem der skulle være gæster i kommunens hus.

Politik drejer sig også om at sikre ensartet behandling af borgerne og demokratiske rettigheder. Men det må forlanges, at politikere har mod til at tage stilling til ubehagelige spørgsmål. København svigtede og sagde ja til til en forening, der bekæmper vort demokrati, fraråder at stemme ved valgene, hverver personer til hadefulde kampagner og udsender dødstrusler mod danske politikere og jøder. Det sidste blev Hizb ut-Tahrirs daværende leder, Fadi Abdullatif, dømt for.

Det var S, SF, EL og R som sagde ja tak til Hizb ut-Tahrir. Partierne havde rygrad som en regnorm. Det stod yderligere i relief, da Hizb ut-Tahrir fik lov til at holde sit racistisklignende stormøde i Nørrebrohallen 2. oktober 2005. Og faktisk helt frem til 2016 har Hizb ut-Tahrir været flertallets velkomne gæster i København. Så tog DF initiativ til en lovændring i Folketinget.

Det blev yderligere fastslået, at der i kommunens lokaler »ikke må skabes grundlag eller rammer for strafbare eller angribelige aktiviteter«. Og det var jo netop det, som skete under Hizb ut-Tahrirs møder. Der blev der tilskyndet til had på grund af race, køn, nationalitet og seksuel observans.

Jeg er helt enig med den anonyme og tidligere leder af Hizb ut-Tahrir, som 6. januar udtaler, at »Hizb ut-Tahrir er blevet et monster, en sekt, der ødelægger menneskers fremtid og skader det danske samfund«. Det kunne være spændende at høre, hvad Sherin Khankan mener om det. Som bekendt var hun selv med som deltager i en af Hizb ut-Tahrirs demonstrationer i København. Finn Rudaizky (DF),
medlem af Region Hovedstaden og Københavns Borgerrepræsentation