Cirkeline og DR er gået over grænsen

Alfepigen Cirkeline er ikke blevet en dag ældre, selv om hun kom til verden i 1966. Hun er stadig så lille, at hun kan sove i en taendstikaeske, og hendes venner er stadig musene Frederik og Ingolf. Fredag får filmen "Cirkeline - storbyens mus" premiere, og en ny generation af børn kan glæde sig over, at Cirkeline nu er gået til filmen. NORDFOTO 1998 Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNE HASTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingskes kulturredaktør, Lars Rix, skriver i Berlingske 26. november, at det er »et perifært problem«, at DR har bragt et afsnit af Cirkeline, hvor der til sidst i programmet kommer en tekst op på skærmen, hvor alle flygtninge og indvandrere takkes for at have beriget det danske samfund. Han kritiserer samtidig Dansk Folkeparti for at have kaldt kulturministeren i samråd om sagen.

Jeg tror ikke helt, at Lars Rix forstår problemets omfang. Når det gælder DR, har vi desværre at gøre med en public service-kanal, der i mine øjne gang på gang er politiserende. Vi så det med »Borgen«, vi så det med den meget omtalte serie »1864«, og nu begynder kanalen så også at fortælle vores børn, hvad man skal mene om udlændingepolitik.

Cirkeline-tilfældet er i mine øjne et så grelt eksempel, at kulturministeren selvfølgelig skal forholde sig til det i et samråd. Hvis vi – som Lars Rix anbefaler det – bare lader det passere, risikerer vi kun, at problemet bliver værre. Og det vil jeg som Dansk Folkepartis medieordfører ikke acceptere.

Lars Rix skriver, at der er vigtigere ting at få bragt op, hvad angår DRs rolle i det samlede medielandskab. Jeg er helt enig i, at der er rigtig mange ting, der skal ændres, hvad angår DR. Vi har blandt andet for nylig foreslået, at der skæres ind til kernen i public-service forpligtelsen. Men den ene debat udelukker jo ikke den anden, og når DR i dette tilfælde bringer et holdningsindlæg for øjnene af en masse børn, bliver det problematisk.

Morten Marinus, MF, medieordfører, Dansk Folkeparti