BUPL: Vi kæmper for både vores velfærd og medlemmer

Man skal lede længe efter en børnehavepædagog, der synes, at det er et privilegium at stå alene med 17 børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal lede længe efter en børnehavepædagog, der synes, at det er et privilegium at stå alene med 17 børn. Eller en fritidspædagog, der er glad for at være fem pædagoger om 200 børn i SFOen. Men det er realiteten i institutioner i dag, fordi der er alt for få pædagoger til at sikre børn god trivsel, udvikling og læring.

Derfor gør det mig vred, når Berlingskes Bent Winther i en analyse anklager BUPL og andre fagforbund for at udnytte velfærdsdebatten til at pleje vores egne medlemmers behov. I øvrigt stærkt inspireret af CBS-professor Ove Kaj Pedersen.

For hvor er modsætningen i at kæmpe for velfærd samtidig med, at vi kæmper for bedre normeringer i institutionerne? Bare spørg den anerkendte økonom James Heckman, der har udregnet, at samfundet faktisk tjener på at investere i vores børn. Bent Winther fremhæver, at BUPL ikke har vist glæde over, at regeringen vil tilføre 580 millioner kr. til dagtilbudsområdet.

Det passer ikke. I BUPL er vi glade for, at regeringen med et symbolsk beløb tager et skridt i den rigtige retning. Vi peger blot på, at det beløb kun vil skaffe én ekstra pædagog for hver 10. daginstitution. Og kun hvis alle pengene bruges på at ansætte flere pædagoger.

Vi forbeholder os retten til at takke nej til besparelser, der skaber flere fattige familier, forringer de svageste unges mulighed for at tage en uddannelse og lægger op til yderligere kommunale besparelser.