Brug lukkede kirker som herberg

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

l min tid som lægevagt fik jeg et indblik i, hvor mange dårligt stillede, der ligger og sover på gaden. Det berømte danske velfærdssystem rammer ikke altid dem, der trænger mest. Indrømmet, mange er misbrugere og kantede, men ingen går gennem livet med rene hænder.

Gennem mange år var jeg medlem af et menighedsråd. Her gik bølgerne sommetider meget højt. Alle var fast i deres tro, men ingen tvivl om, at alle mente det godt. Når gemytterne var faldet lidt til ro, kom der ofte noget virkelig godt ud af anstrengelserne, f.eks. en børnehave eller en renovering af menighedshuset, som var åbent for mange fornuftige formål.

På grund af ændret sammensætning af befolkningen i den indre by, indvandrere med anden religion og andre forhold, er flere kirker i den indre by lukket. De er sat til salg på det frie marked.

Langt bedre var det måske at genoptage kirkens gamle tradition med pleje af syge og udstødte. Tidligere varetog munke og nonner denne opgave. Med kirkens hjælp kan der nok findes muligheder for at anvende de lukkede kirker som herberg.

Uden registrering, også anonymt og uden krav om betaling kan kirken igen tilbyde tag over hovedet for de allerdårligst stillede, der ellers ikke søger hjælp. For nogle en bedre ide end at ombygge kirker til svømmehaller.