Borgerne kan være trygge

Akuttelefonen 1813 får ventetider angivet direkte fra hospitalernes akutmodtagelse. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mikkel Andersson skriver 28.06 om sin søsters oplevelse med Akuttelefonen 1813, egen læge og Akutmodtagelsen på Herlev Hospital forrige uge, hvor Mikkels nevø var blevet ramt af hævede lymfeknuder. Først vil jeg gerne beklage, at din søster og hendes familie havde en dårlig oplevelse og flere gange måtte opleve lang ventetid.

Akuttelefonen 1813 får ventetider angivet direkte fra hospitalernes akutmodtagelse. Det er dog sådan, at man bliver set på igen og vurderet, når man ankommer til Akutmodtagelserne, efter man er blevet henvist af 1813. Hvis sygeplejersken på akutmodtagelsen vurderer, at man ikke er alvorligt syg, så kan man desværre blive nødt til at vente på, at andre og mere alvorlige patienter er blevet behandlet.

Det kan selvfølgelig være svært at forholde sig til, når man står med et barn på armen, som har mange smerter. Det forstår jeg udmærket. Derfor er det også meget vigtigt for mig, at personalet forklarer på en god og ordentlig måde, hvorfor patienterne må vente, når vi engang imellem ikke kan tilbyde hurtig behandling. Det har vi helt åbenlyst ikke været gode nok til her.

Vi vil altid gerne blive klogere på, hvordan vi kan gøre tingene bedre. Derfor vil jeg opfordre barnets mor til at tage en samtale med afdelingsledelsen på Børnemodtagelsen.

Borgerne i Region Hovedstaden kan være trygge ved de akutte tilbud, der er. Heldigvis venter patienterne i dag kortere tid ved Akutmodtagelserne og klinikkerne, end før Akuttelefonen 1813 gik i luften. Det er nemlig Akuttelefonens personale, der har det fulde overblik over hospitalernes specialer og ventetider, og som kan hjælpe dig videre til den rette hjælp så hurtigt som muligt.

Svend Hartling, koncerndirektør, Region Hovedstaden