Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Børnenes statsminister?

Et Danmaek med Mette Frederiksen som statsminister vil blive et samfund, hvor ingen må tjene penge, ingen må have mere end andre. Et samfund, hvor velfærden stille og roligt vil forsvinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det er Mette Frederiksens store drøm at blive statsminister. Derfor kommer hun med det ene store udspil efter det andet. Bankskatter. Skat på arv. Højere skat på virksomhedsoverdragelse. Ekstra beskatning af de såkaldt rige. Højere boligskatter, især for dem, der bor i Nordsjælland og andre større byer, der samtidig er dem, som bidrager mest til skatter og kommunal udligning. Jo, hun ved lige præcis, hvordan man lefler for sine vælgere. Man skal puste til misundelsen og love guld og grønne skove.

At lyve er heller ikke noget problem. Mette Frederiksen har fortalt, at hun kommer fra et socialt belastet kvarter, skønt hendes forældre havde gode jobs og boede i et pænt villakvarter. Man skal jo helst lyde, som om man havde arbejdet sig op fra bunden, så er man en god socialdemokrat.

1.000 sygeplejersker skal skam også ansættes, når hun bliver statsminister, problemet er bare, at det vil tage flere år at uddanne dem.

Og de nedslidte skal tidligere på pension, men hvornår og hvem og prisen på dette kan hun ikke forklare.

At Mette Frederiksen nu også vil være børnenes statsminister, lyder jo smukt. Men hvilke børn? Danske børn klarer sig faktisk glimrende, de fleste får en uddannelse og kommer i job. Men det er måske børnene på udrejsecentrene, hun mener? De børn, hvis forældre har fået afvist asyl og som nægter at rejse hjem? Eller børn af forældre på tålt ophold, som vi heller ikke kan slippe af med på grund af forældede konventioner?

Hvilket samfund vil det blive, hvis Mette Frederiksen får magt, som hun har agt? Det vil blive et samfund, hvor ingen må tjene penge, ingen må have mere end andre. Et samfund, hvor velfærden stille og roligt vil forsvinde, for velfærd kommer ikke af sig selv, det kommer af, at nogen skaber virksomheder og dermed arbejde, så der kommer penge til samfundet. De virksomheder vil flygte ud af landet, f.eks. til Norge eller Sverige, hvor der ikke er skat på virksomhedsoverdragelse. Men som folketingspolitiker kommer man ikke til at lide nød. Man bestemmer selv hyren, man kan gå på pension som 60-årig, man får eftervederlag og andre ydelser. Og hvem betaler for det? Det gør de skatteborgere, som Mette Frederiksen nu vil gøre det endnu mere surt for.

Sven Christophersen, Hareskovby