Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Børnene blev kynisk ofret i et økonomisk magtspil

Hvidovre Hospital var i næsten fire årtier arbejdsplads for May Olofsson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

I Berlingske Søndag fortælles der om, hvordan nogle af landets mest udsatte og uskyldige mennesker, børn af misbrugere, blev ofret i en besparelsesstrid på Hvidovre Hospital. Børn, der risikerer at blive født med eller udvikle hjerneskader, misdannelser eller andre alvorlige fejludviklinger og fysiske, psykiske og sociale handicap.

May Olofsson havde udviklet en behandlingsmodel, som Folketinget havde støttet med en flere hundrede tusinde kroner stor bevilling til at blive udbredt over hele landet.

Men hospitalsdirektøren, Torben Ø. Petersen, og Region Hovedstaden ville det anderledes. Som hospitalsdirektøren udtaler efter først at have klynket »alligevel fortsætter beskyldningerne, længe efter, at jeg er fratrådt og gået på pension« ... »(Jeg) var uenig med politikerne i, at Familieambulatoriets patienter skulle have så meget bedre behandling end andre patientgrupper« og fortsætter »Det var selvfølgelig, fordi der var tale om satspuljemidler, som bliver givet lidt vilkårligt.«

Region Hovedstaden var åbenbart et viljesløst redskab i hospitalsdirektørens hænder og orkede ikke engang at sætte sig ind i May Olofssons fagligt funderede redegørelse.

Som en, der selv har arbejdet mange år med stofmisbrugere og gravide stofmisbrugere, kan det forfærde, at det mest perspektivrige arbejde, der er lavet for at hjælpe børn af misbrugere, er blevet sønderskudt af en excelarkstænkende hospitalsdirektør og et tilsyneladende følgagtigt regionsråd.

En af de største urimeligheder i vores samfund er, at ikke alle børn får de bedste livsudfoldelses- og vækstmuligheder. Blandt de børn, der fødes med de dårligste odds, er børn af misbrugere. Det er dem, der kynisk er blevet ofret for at få et økonomisk magtspil til at gå op. Shame on you. Ove Lund, cand.psych., formand for Socialpolitisk Forening Hovedstaden, Charlottenlund