Bevar DR SymfoniOrkestret

Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været megen tale om at flytte DR SymfoniOrkestret ud af DR og slutte det sammen med Det Kongelige Teater. Nu skal man være forsigtig med at ændre på noget, der fungerer godt. DR SymfoniOrkestret har altid været et virkelig godt professionelt orkester, men har under Fabio Luisis ledelse opnået international status.

Dette vil blive ødelagt, hvis orkestret skal slås sammen med Det Kongelige Kapel, som også har opnået en lignende status. Og Det Kongelige Kapel er, foruden at være verdens ældste orkester, det eneste orkester, som i Danmark har specialiseret sig i opera- og balletmusik. Sparekommiteen blandt politikere og kulturtoppen vil klappe i deres store hænder og skynde sig at fyre halvdelen af musikerne i begge orkestre for at lægge dem sammen med det resultat, at ingen af de to orkestre kan fungere som før.

Jeg synes, at vi får alt for lidt for vores licens. Det er tydeligt, at DRs ledelse – og næsten alle politikere – mener, at klassisk musik ikke er værd at ofre penge på, men hvis vi stadig vil have et godt ry i udlandet, hvad angår kultur, læs kulturturisme, er det en katastrofe at spare på orkestrene, som er uundværlige for operaen og balletten, samt for provins-danskernes mulighed for at høre musik / se ballet / opera.

Som Matteo Renzi sagde, da han var premierminister i Italien: »Vi kan spare på alt andet end kulturen, som er forudsætningen for at vi kan eksistere som en nation.« Så lad os beholde det, der er godt i Danmark og spare på det, som ikke er det.

Kirsten Tholstrup, Ericaparken 26, 2820 Gentofte