Berlingskes sure mænd skal i hvert fald ikke bestemme, hvordan jeg klæder mig

Foto: REUTERS/Michael Buholzer Michael

Berlingske mener, at et forbud imod niqab og burka er vejen frem jf. avisens leder tirsdag. Men i mine øje er der ikke forskel på, om det er en gammel sur mand på Berlingske eller en gammel sur muslimsk mand, som bestemmer, hvad jeg må i klæde mig. Et forbud er blot symptombehandling, og vil ikke gavne nogen. Det er svært at se, om Berlingske har kvindernes bedste for øje med dette forbuds-forslag, eller om det bare er et udtryk for Berlingskes holdning til, hvad der er klædeligt for kvinder.

Centrum i denne sag burde være kvinders rettigheder. Hvis man som mand er forskruet nok til at beordre sin kone i burka, er det vel ikke urealistisk, at konen ved et burka-forbud bare må blive hjemme i stedet (iført burka)? Det handler helt grundlæggende om kvindesyn, og når nogle mænd har et råddent kvindesyn, bør det problem løses i stedet for at tro, at man kan lovgive sig ud af alt. Hvis et enkelt populistisk parti alligevel skulle være fristet til at fremsætte et burka-forbud – så har jeg adskillige forslag til beklædningsgenstande, som er så okulært hæmmende og årligt bidrager til synskader i hundredvis: Crocs, netundertrøjer og leggins – bare for at nævne et par, som passende også kunne komme på en kommende forbudsliste, nu når vi alligevel begynder at lovgive om folks tøjvalg.

Jeg er ingen burka-fan, men kvinder skal selv bestemme deres påklædning. Og der er i hvert fald ingen gamle sure mænd på Berlingske, som skal blande sig i min påklædning.