Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Benny Engelbrecht skal holde, hvad S har lovet

Benny Engelbrecht (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Hvis man ikke kan fremme sin sag ved at tale sandt, er det, fordi man har en dårlig sag. Sådan er det også med transportminister Benny Engelbrecht, som forsvarer, at han har skrottet Socialdemokratiets valgløfte om nye veje i hovedstaden. Det gør han ved i strid med sandheden at påstå, at der ikke længere er flertal for at igangsætte byggeriet af vejene.

»Nu er situationen bare den, at der ikke længere er flertal for planen,« skriver S-ministeren her i avisen.

Virkeligheden er, at der er et meget stort flertal for det, hvis bare Socialdemokratiet vil være med til at gennemføre, hvad partiet har lovet i valgkampen. I valgkampen sagde Socialdemokratiet, at man roligt kunne stemme på Mette Frederiksen og hendes folk, også hvis man var optaget af at få bygget vejene fra den daværende blå regering og Dansk Folkepartis trafikinvesteringsplan. Det var lige så sikkert, at vejene ville blive bygget af en socialdemokratisk regering som af en borgerlig, bildte de vælgerne ind.

I dag ved vi alle bedre. Benny Engelbrecht har allerede sagt, at ingen landsdele kan vide sig sikre på, at Socialdemokratiet vil stemme for de lokale vejprojekter fra den blå plan. I stedet for at indrømme det klokkeklare løftebrud, forsøger Benny Engelbrecht nu at bilde folk ind, at der ikke er flertal i Folketinget for vejene længere. Men hvis regeringen ville levere, hvad Socialdemokratiet har lovet, så ville hele syv ud af ti folketingsmedlemmer stemme for!

Det er et meget bredt flertal. Nu må vi forpligte transportminister Benny Engelbrecht på at gennemføre Socialdemokratiets valgløfter. Man skal holde, hvad man lover, også når man er politiker.

Det er vigtigt at få udbygget vores veje. Folk sidder allerede i dag i kø til og fra arbejde, og det bliver endnu værre i fremtiden, hvis vi ikke investerer, så infrastrukturen følger med trafikudviklingen. Fremtidens biler vil være grønne, de skal have gode veje at køre på. Ole Birk Olesen, transportordfører for Liberal Alliance