Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Behøver man føle sig krænket, bare fordi man kan?

»Der må forventes en flig af mental  robusthed, når man er tilmeldt en universitetsuddannelse,« skriver Irene Bjerrehuus om krænkelseskulturen på de videregående uddannelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krænkelsesparat

Hvad er det dog der gør at  nogle unge mennesker i dag er så sensible, at de føler sig krænket af snart sagt hvad som helst? Er det en usikkerhed, en selvretfærdighed eller hvad?

Der pågår en krænkelsesparathed ud over kanten, som er intet mindre end forbløffende.

På universitetet, hvor mangfoldigheden gerne skulle fylde, valgte man feks. at tage udstrakt hensyn til dem, som ikke kunne tåle at se en sombrero udenfor Mexicos grænser, og slet ikke som et tema ved studiestart 2018. Gys!

Mikkel Andersson skriver i mandagens Berlingske om en artikel i Københavns Universitets avis, hvor man overvejer årets tema til studiestarten - man vil endelig ikke løbe ind i samme problemer som sidste år med sombreroen.

Tutor er dog ikke sikker på at emnet  bondegårdstema kan accepteres, det kan være for dansk  og for uhyggeligt. Hold nu op!

Der er indlagt natløb i en skov, og der er mørkt i skoven. Der kan naturligvis være en eller flere som er udtalt bange for mørke, men det skal vel retfærdigvis ikke hindre, at løbet gennemføres med de øvrige deltagere.

Behøver man føle sig krænket, bare fordi man kan?

Skal det mon for tutor være en videnskabelig opgave at arrangere introaften på universitetet?

Det  er altså voksne mennesker, vi taler om. Der må forventes en flig af mental  robusthed, når man er tilmeldt en universitetsuddannelse.

Irene Bjerrehuus, København

Omprioritering af politiets opgaver

Berlingske refererer 30. august politiassistent ved Københavns færdselspoliti, Henrik Schmeisser, for følgende udtalelse i anledning af den seneste tids vanvidskørsler, hvor sagesløse mennesker bliver kvæstet og dræbt: »Vi skal være med til cykelløb, prideparaden, fodboldkampe, bevogtning i retten og så videre. Det er svært at holde fokus på færdsel, når vi skal nå alle de andre ting.«

Hertil må man spørge, om ikke det er vigtigere at få bremset de livsfarlige bilister i byens gader, end at medvirke til at holde orden på tilskuere og deltagere i sportsbegivenheder og optog, som man vel må rubricere som private arrangementer, hvor arrangørerne selv kunne klare det.

Så kære politi: Tag jer nu af de der vanvidskørsler; så må I nedprioritere det andet.

Henning Larsen, Virum

Grønlandsk tilfredshedsundersøgelse

I kølvandet på dialogen mellem Mette Frederiksen og Donald Trump om Grønland, virker det påfaldende, at Mette Frederiksens hurtige »absurd«, mig bekendt, blev givet uden at det grønlandske selvstyre blev spurgt, selvom det nok var indlysende hvad svaret havde været.

Men hvem ved det med sikkerhed, når Grønland, på trods af milliarderne fra Danmark, hverken blandt sine politikere eller i befolkningen, har særlig varme følelser over for Danmark, til tider endda både meget kritiske og fjendtlige?

Det er ikke rart for nogen af parterne, især måske for os i Syddanmark, som gang på gang ligger i spidsen når verdens lykkeligste nationer bliver kåret.

Men hvad skal der til for at gøre de kritiske grønlændere tilfredse - er de nogensinde blevet spurgt?

I større virksomheder beder man medarbejderne udfylde et tilfredsheds-spørgeskema for at få mulighed for forbedringer og få renset luften. Hvorfor ikke gøre det samme med den grønlandske befolkning?

Steen V. Skånstrøm

Formueskatten

Det kan ikke undre, at SF (naturligvis bakket op af gammelkommunisterne i Enhedslisten) nu lufter tanken om at genindføre formueskatten, efter de »forfærdelige« år med borgerlige regeringer, hvor »vores velfærd led et afgørende knæk« (sic!) Disse to partier er nemlig modstandere af privat opsparing og kan ikke tåle at se en pose penge uden straks at ville hæve skatterne med to poser penge.

Vi har noget at glæde os til, hvis SF og Enhedslisten får magt, som de har agt, og hvis Socialdemokraterne ikke stopper de ræverødes planlagte yderligere brandbeskatning og forarmelse af befolkningen. Men mon dog ikke formueskatten også vil ramme SFs kernevælgere og kystbanesocialisterne og derfor inden længe vil blive skrinlagt med henvisning til, at der ikke kunne skaffes flertal for forslaget og man derfor desværre må nøjes med at hæve fanen og pudse glorien?

Steen Møller, Ebeltoft