Banderne skal mærke kommunens straf

»Zoneforbuddet skal også håndhæves, så dømte bandekriminelle vises ud af kommunen.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Vejbump, gadeplansmedarbejdere og campingvogne som lokale politienheder.

Det er overborgmester Frank Jensens (S) svar til Berlingske på, hvordan vi bekæmper banderne i København.

Det er i vores øjne en meget vattet tilgang til benhårde kriminelle, som tager byen fra borgerne med deres aggressive attituder og skydeklare våben. Der kan gøres meget mere, end overborgmester Frank Jensen (S) har gjort de senere år.

Vi vil have flere synlige betjente i de udsatte områder. Hvis ikke politiet kan stille det nødvendige mandskab til rådighed, må vi fra kommunens side oprette et ordenskorps, som kan skabe tryghed i gaderne.

Zoneforbuddet skal også håndhæves, så dømte bandekriminelle vises ud af kommunen.

De almene boligselskaber skal langt mere på banen og være konsekvente over for de beboere, der begår kriminalitet i området. Hvis der er bandemedlemmer i en bolig, må konsekvensen være, at de og deres familie skal flytte.

Også familierne skal ind i kampen mod banderne. Hvis forældrene får styr på de børn og unge, der laver hærværk og uro i gaden, må vi fjerne nogle af de kommunale støttekroner, som familien modtager. Hvis et myndigt bandemedlem modtager offentlig støtte, skal vi undersøge, om bandemedlemmet kan fratages den.

Banderne skal ud af deres klubhuse, og de skal ikke opholde sig i beboede områder.

Vores mål er, at København skal være fri for bandeklubhuse og rockerborge. Københavnerne skal frit kunne færdes uden at frygte banderne.

Det er desværre ikke tilfældet i dag.