Bæredygtighed er ikke kun for de få

Foto: Andrew Kazmierski Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

78 pct. af de danskere, der kender FNs Verdensmål, mener, at Danmark bør gå forrest for at sikre, at klodens lande tilsammen når målene. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Endnu flere, 84 pct., svarer, at Danmark skal gøre en ekstra indsats for at nå verdensmålene, der er blevet kaldt historiens hidtil mest ambitiøse plan. Det handler bl.a. om at afskaffe fattigdom, bekæmpe ulighed og bremse klimaforandringerne inden 2030.

Det er op til de enkelte lande, hvordan de løser deres del af aftalen. Derfor er viden hos den enkelte borger altafgørende. Kun når vi ved, hvad vores ledere har lovet, kan vi holde dem op på det.

Lidt under halvdelen af danskerne har enten hørt om Verdensmålene eller set deres farverige ikoner. Erfaringer fra de sidste årtier viser, at vi faktisk kan ændre verden – men kun hvis vi tager kloge politiske beslutninger.

I dag, mandag, mødes politikere, kommuner, erhvervsliv og ngo’er til et rundbordsarrangement hos Dansk Erhverv. De er samlet for at give input til regeringens handlingsplan for, hvordan Danmark skal leve op til FNs Verdensmål.

Den brede deltagerliste er bare ét eksempel på, hvordan Verdensmålene er ved at vise sig som en gamechanger for kloden og det samfund, vi kender.

I fremtiden er bæredygtighed ikke længere noget nogle få vælger til, men et fundament for al god forretning og samfundsudvikling.