Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Antisemitismen har igen fået grobund

»Helt uforståeligt har hverken skolernes ledelse eller de involverede kommuner tilsyneladende fundet anledning til at gribe ind.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

De rædsler, jøderne i 1930erne blev udsat for, havde man nok ikke forestillet sig kunne ske igen. Med det, en jødisk familie fra det vestlige København gennem de sidste fem år har oplevet, kan man frygte, at antisemitismen tilsyneladende igen har fået grobund i det oplyste samfund, vi påberåber os at leve i.

Berlingskes artikel 23. november om grov mobning af en jødisk skolepige, bør gøre danske politikere meget bekymrede. Helt uforståeligt har hverken skolernes ledelse eller de involverede kommuner tilsyneladende fundet anledning til at gribe ind. At politiet heller ikke reagerede på en anmeldelse om dødstrusler, som forældrene indgav i 2015, er helt uacceptabelt.

Ifølge dansk lov skal ingen i det danske samfund acceptere at blive forfulgt hverken på grund af race eller religion. Når det så sker, og med så store konsekvenser for den familie, der her er tale om, er det yderst beskæmmende, at der ikke blev grebet ind i tide. Skal sådanne hændelser fremover undgås, må man forlange, at de respektive myndigheder omgående reagerer, og ikke, som i dette tilfælde, gemmer sig bag dårlige undskyldninger og en åbenbar, men helt uforståelig berøringsangst.

Forhåbentlig giver den meget grove mobning og særdeles skuffende behandling, den jødiske familie har været udsat for, stof til eftertanke hos de respektive skolefolk og politikere. Hvis vi lader eksempler som dette blive hverdag i Danmark, uden at der bliver grebet ind, vil antisemitismen blot få endnu bedre vilkår, end den tilsyneladende allerede har.

At det, ifølge Berlingskes artikel, er børn af muslimske forældre, der står bag mobningen af den jødiske skolepige, gavner ikke ligefrem den forståelse og tolerance, der fra politisk hold efterlyses hos alle borgere, både af dansk og anden etnisk herkomst. Bjarne Jagd Nissen, Gilleleje